info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > positive singles, datingsite voor seropositieve singles
Positive Singles, datingsite voor seropositieve singles
11 dec 2019 15:43
datingapps
Positive Singles is een datingsite en -app voor alleenstaanden die HIV en/of een andere geslachtsziekte hebben. Op deze manier moet het voor seropositieve mannen en vrouwen makkelijker maken om contacten te leggen. Er heerst namelijk nog steeds een stigma rond HIV, het virus dat aids veroorzaakt. En dat kan het daten behoorlijk bemoeilijken.

Positive Singles werd in 2001 opgericht in Canada en kent inmiddels wereldwijd meer dan 1,7 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan een groot deel homoman is. Het is veeleer een community dan een datingservice, al kan je er dus zeker terecht om de liefde van je leven te vinden, of om evengoed een fundate te scoren.

De makers van de site: "Een HIV-diagnose krijgen kan een zeer heftige ervaring zijn. Je moet voortaan niet alleen omgaan met de gezondheidsgevolgen van die diagnose, maar het kan ook een stuk moeilijker zijn om een partner te vinden. 'Positive gay dating' is niet altijd makkelijk, vooral als je potentiŽle partner zich nog niet bewust is van jouw diagnose."

Ook als je een andere geslachtsziekte hebt, al dan niet naast HIV, zoals herpes genitalis, syfilis of hepatitis B/C, kan je via Positive Singles iemand vinden die in hetzelfde schuitje zit.

Daarnaast is de website een platform voor informatie en gedachtenuitwisseling. Er zijn blogs, chatrooms, Q&A's en forums.

Ook reguliere datingapps proberen stilaan het stigma rond HIV te doorbreken. Op Grindr bijvoorbeeld kan je tegenwoordig aangeven of je seropositief bent. En door de opkomst van PrEP - medicatie om HIV te voorkůmen - is er nu ook een mogelijkheid om aan te geven dat je 'negatief' bent, maar toch zonder condoom vrijt.