info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > de 12 beste datingapps voor homomannen
De 12 beste datingapps voor homomannen
28 dec 2017 12:43, laatst bijgewerkt 14 mei 2020 10:01
datingapps
Een date regelen is voor de hedendaagse homoman geen kunst meer. Dankzij talloze gratis apps, die vaak gebruikmaken van geolocatie, zijn gelijkgeaarden en -gestemden vaak letterlijk binnen handbereik. Of je nou op zoek bent naar een serieuze relatie of naar contacten van het meer vluchtige soort.

1. Grindr

By far de meest gebruikte datingapp voor homo- en bimannen wereldwijd. Door middel van geolocatie kunnen gebruikers van Grindr zien welke mannen zich in de omgeving bevinden, en is een ontmoeting snel geregeld. Of je nou op zoek bent naar vriendschap, liefde of enkel en alleen seks, in principe kan je voor al die doelen op Grindr terecht. Ga er echter maar vanuit, dat de meeste mannen op Grindr daar niet zitten om platonische relaties op te bouwen.

grindr
www.grindr.com

2. Tinder

Tinder is er natuurlijk ook voor wie op mensen van hetzelfde geslacht valt. Pluspunten van de app zijn uiteraard het matchsysteem (je komt enkel in aanraking met mensen die jou ook leuk vinden) en het feit dat ze aan Facebookprofielen is gelieerd. Door dat laatste zijn er weinig tot geen fakers en is de app ook wat meer gericht op serieuze dates dan enkel op spannende avontuurtjes.

tinder
www.tinder.com

3. Taimi

Taimi is een datingapp en sociaal netwerk in ťťn. De makers richten zich op homomannen die op zoek zijn naar meer duurzame liefdesrelaties of vriendschappen. Daarmee onderscheidt Taimi zich van Grindr en veel gelijkaardige apps, die vooral worden gebruikt voor korte affaires en onenightstands. Veiligheid staat bij Taimi hoog in het vaandel. Zo werkt de app met verificatieniveaus waaraan je de betrouwbaarheid van een profiel kan aflezen. Een potentiŽle datekandidaat vinden doe je door middel van swipen ŗ la Tinder. Eens er een match is, kunnen jullie chatten en videobellen. Taimi is zoals gezegd ůůk een community, met veel Instagram-achtige functionaliteiten, zoals berichten, verhalen en feeds. Daarnaast publiceert Taimi nieuws en (gezondheids)tips. Kortom, wellicht de moeite als je bent uitgekeken of afgeknapt op de 'vlugge' datingapps.

taimi
www.taimi.com

4. ROMEO

Vaste waarde in homodatingland sedert 2004. Als website en de laatste jaren ook als smartphone-app met geolocatie. PlanetRomeo is nog wat meer dan Grindr op sekscontacten gericht. In je profiel kan je dan ook, desgewenst, je seksuele voorkeuren kwijt. Handig (of juist niet) is dat je op ROMEO kan zien wie jouw profiel bezocht heeft, en andersom. Toffe feature zijn de zogenaamde footprints, waarmee je iemand door middel van een soort sticker een complimentje kan geven. Wellicht het begin van een spannend contact.

planetromeo
www.planetromeo.com

5. Recon

Recon is een mobiele app voor homomannen die into festish zijn: leer, rubber, bondage, pups & handlers, masters & slaves en dergelijke. Vind mannen in jouw directe omgeving met gelijkaardige fantasieŽn en wensen. Snel, makkelijk, geen gedoe en gratis - voor iOS en Android.

recon
www.recon.com

6. Squirt

Relatief nieuwe gay-app van Nederlandse makelij, die zich eens onomwonden op hook-ups en cruising richt. Naast het afspreken op een privélocatie helpt de app je ook om de beste homo-ontmoetingsplaatsen te vinden, zoals parken, openbare toiletten, clubs, cafés, bioscopen, parkeerplaatsen enzovoort. Twee nadelen: de app richt zich vooralsnog alleen op Nederlandse steden, en ze is niet blijvend gratis. Na een jaar moet je gaan betalen en er wordt nergens vermeld hoeveel.

squirt
www.squirt.org

7. Hornet

Een gay-datingapp die vooral populair is in Rusland en Thailand, en enkele unieke voordelen biedt. Zo ben je, in tegenstelling tot Grindr, niet gelimiteerd tot mannen die in je directe omgeving zitten. Handig om alvast het ‘aanbod’ te bekijken in de stad waar je op vakantie gaat! Daarnaast kan je zowel publieke als privéfoto’s plaatsen en bevat de app veel handige filters. Immers: so many men, so little time! Hornet heeft ook een webversie.

hornet
love.hornetapp.com

8. SCRUFF

Net als bij Tinder kan je bij deze app doorheen profielen ‘swipen’. SCRUFF leert daardoor wat jouw voorkeuren zijn c.q. jouw smaak in mannen. Met de feature ‘Venture’ kan je contact maken met mannen die binnenkort bij jou in de buurt op vakantie zijn. Andersom kan je zo voorbereidend werk verrichten wanneer je zelf ergens naartoe gaat. SCRUFF wint aan populariteit, maar is vooralsnog vooral populair in Saudi-Arabië.

scruff
www.scruff.com

9. Jack’d

Lang niet zo groot als Grindr en co, maar wel een prima werkende app en wellicht de moeite voor wie into black of Asian is. Die zijn op deze app immers wat ruimer vertegenwoordigd dan op andere. Even simpel als nuttig is de ‘Woof’-functie. Die is vergelijkbaar met de Facebook-Poke (porren) en kan je dus gebruiken om iemands aandacht te krijgen, zonder de eeuwige stoplap ‘Hey’ te hoeven gebruiken. Er zit ook een matchingonderdeel in à la Tinder.

jacked
www.jackdapp.com

10. Gay.nl

Webcommunity voor holebi’s in Nederland en Vlaanderen. Was vooral groot vóór de doorbraak van de apps, maar heeft nog steeds een vrij levendige profielensectie.

gaynl
gay.nl

11. Realjock

Geen mobiele app, maar een website, meer bepaald een online community voor fitte gaymannen. Het draait om fitness, en vooral: zien en gezien worden. Realjock is primair geen datingsite, maar je kan er makkelijk met elkaar in contact komen en zo fitte mannen uit de hele wereld leren kennen. Daarnaast is er een babbelforum om naar hartenlust met elkaar van gedachten te wisselen over fitness, seks en de dingen des levens.

realjock
www.realjock.com

12. Surge

Surge is als Tinder, maar dan specifiek voor homomannen. Kortom, naar rechts swipen als je je droomvent ziet, naar links om 'over te slaan'. De app kent vele handige functionaliteiten en is advertentievrij. Nadel is dat gebruikers een betrekkelijk hoog aantal fake-profielen melden. De makers van Surge zeggen eraan te werken om dat in te dammen. Beschikbaar voor iOS en Android.

surge
www.surgeapp.co