Magazine

1000 nieuwe indrukwekkende foto’s op Google Earth View

Earth View is een verzameling foto’s van duizenden magnifieke landschappen vanuit de ruimte bekeken, via het aloude Google Earth. De plaatjes zijn vooral populair als wallpapers op Android-telefoons, screensavers voor Chromecast of als extensie voor Chrome. Afgelopen week voegde beheerder Google 1000 nieuwe landschappen aan de collectie toe, wat het totaal op 2500 foto’s brengt. Mocht je nog niet bekend zijn met Earth View, dan is dit het uitgelezen moment voor een virtuele ontdekkingsreis!

  

Via speciale website

 

Die reis kan je starten op earthview.withgoogle.com. Daar ontdek je de Earth Views door te filteren op regio of kleur.

 

 

Hieronder zie je nog eens de allereerste Earth View, een opname van de San Francisco Bay Salt Ponds.

 

 

Via Google Earth

 

Maar er is ook een interactieve tentoonstelling in Google Earth. Deze stuurt je naar de daadwerkelijke locaties van de landschappen, zodat je van de ene naar de andere magische locatie op onze aardbol zoeft. Bovendien kan je de landschapsfoto’s downloaden als wallpaper.

 

 

Kunst

 

Michael Pletziger van het Duitse softwarebedrijf Ubilabs, dat met Google samenwerkt, zegt over de collectie: “I would consider Earth View art, but we are not the artists. Nature, I would say, is the artist.” Waarvan akte.

 

Google Earth voor mobiel

 

Door de aankondiging van Google over Earth View, werden we ook weer eens ‘herinnerd’ aan Google Earth, die knappe applicatie die we eerlijk gezegd een beetje vergeten waren.

 

Het aardige is dat Google Earth sinds kort ook verkrijgbaar is op mobiel, voor zowel Android als iOS. Voorheen waren er alleen de desktopapp en de webapp, omdat mobiele apparaten simpelweg nog niet krachtig genoeg waren voor het programma. Dat is nu anders. Zo kan je voortaan op elk moment, waar je ook bent, de ruimte ingaan!

Laatste reacties