Magazine

Star Walk 2: sterrenkijken via je smartphone

Als je je ’s nachts bij klare hemel weleens aan de sterrendeken vergaapt, dan is Star Walk 2 een schitterende app voor jou. Ze maakt van je smartphone als het ware een digitale telescoop, waarmee je van alles te weten komt over het heelal. Zon, maan, sterren, sterrenbeelden, planeten, kometen, satellieten en zelfs het internationale ruimtestation ISS: Star Walk 2 ontsluiert alle astronomische geheimen voor je.

 

Augmented reality

 

Star Walk 2 is een van de weinige apps die al succesvol gebruik weet te maken van augmented reality, de techniek waarmee je via je telefooncamera een virtuele laag over de wereld legt.

 

En die werkt dodelijk eenvoudig: je richt je telefoontoestel op de lucht, waarna de app op basis van GPS realtime de hemellichamen op je beeldscherm projecteert die op jouw locatie te zien zijn. Je kan bewegen, zoomen en zelfs de tijd terug- en vooruitspoelen.

 

Om een hemellichaam nauwkeuriger te bestuderen, tik je erop, waarna je het via een 3D-model uitgebreid kan verkennen, zowel de buitenkant als de interne structuur.

 

Star Walk 2 toont je trouwens ook de sterrenhemels van andere locaties. Je hoeft maar een stad in te geven en je ziet op jouw beeldscherm wat daar momenteel zoal aan het zwerk fonkelt.

 

Extra’s

 

Voor de ware astrofiel herbergt de app nog wat handige extra’s, zoals een zoekmachine en de Sky Live-pagina. Die laatste toont je hoe laat de zon en de maan opkomen en ondergaan, maar ook Mars, Venus, Jupiter en Saturnus.

 

De basisversie van Star Walk 2 is gratis. Wil je echter informatie over speciale objecten in de ruimte, zoals sterrenclusters, nevels, meteoren, kometen en andere sterrenstelsels, dan moet je die aankopen.

 

Maar je kan voor € 3,99 ook meteen de volledige betaalversie aanschaffen. Dan ben je ook gevrijwaard van advertenties, die in de basisversie best wel vaak opduiken.

 

Downloaden

 

Star Walk 2 – Night Sky Map, zoals de app voluit heet, is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Laatste reacties