Magazine

Daylio: je kleine privédagboek in een app

We beleven bijzondere tijden en misschien voel je weleens de behoefte om je gevoelens te uiten. Om even op papier te zetten wat je dezer dagen allemaal doet (of juist níet doet) en welke gedachten en emoties zoal passeren. Maar is een heel dagboek vol pennen er voor  jou te veel aan, gebruik dan de app Daylio. Daarmee kan je met een minimale inspanning een mini-dagboek bijhouden, waaruit je later wellicht wijze lessen kan trekken.

  

Stemmingstracker

 

Met Daylio kan je al een dagboek bijhouden zonder dat je ook maar iets hoeft te typen. De app is dan vooral een stemmingstracker. Aan het einde van de dag geef je door middel van een emoticon slechts aan hoe je je hebt gevoeld. Na enige tijd kan je dan een mooie grafiek aflezen hoe je stemmingen gedurende een maand zijn geëvolueerd.

 

Je kan ook zelf stemmingen toevoegen, als de standaard-stemmingen voor jou te algemeen zijn.

 

Andere mogelijkheden

 

Maar je haalt natuurlijk meer uit de app als je ook de andere functionaliteiten gebruikt. Zo kan je door middel van icoontjes elke dag aangeven wat je die dag hebt gedaan: werken, met vrienden afspreken, sporten, daten, winkelen, gamen, reizen, schoonmaken, … Uhm nee, een aantal van die icoontjes ga je voorlopig niet nodig hebben.

 

Verder kan je ook dagelijks notities achterhalen, zo kort of zo lang maar je wilt. Dat is ook het prettige aan de app: niets moet, alles mag. Als je er even geen zin in hebt beperk je je tot een stemmingsicoontje en zelfs dát hoeft niet.

 

Tot slot kan je doelen formuleren, bijvoorbeeld vroeger naar bed gaan, waaraan de Daylio je desgewenst dagelijks laat herinneren.

 

 

Wijze lessen

 

Daylio fungeert enerzijds als een psychologische uitlaatklep, anderzijds kan de app je inzicht verschaffen over je persoonlijkheid.

 

Door de stemmingsgrafiek te combineren met de ingevoerde activiteiten, krijg je te je zien welke dingen des levens jou gelukkig maken en welke juist niet. Je ontdekt patronen in je dagelijkse levensstijl waaruit je wellicht wijze lessen kan trekken. Misschien zie je wel dat je heel vrolijk wordt van lichaamsbeweging. Toch maar wat vaker de loopschoenen aantrekken dan!

 

Downloaden

 

Daylio is gratis te downloaden voor iOS en Android. Voor een paar euro per maand krijg je uitgebreidere opties, zoals onbeperkt stemmingen toevoegen, automatische back-ups en meer geavanceerde statistieken.

Laatste reacties