logo info[]surfplaza.be
   startpagina   |   webgids   |   nieuws   |   magazine   |   gezond en fit   |   online games   |   shopping
Gezond en fit voor een betere lifestyle
 Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > afvallen op mcdonald's-dieet? het kan!
Afvallen op McDonald’s-dieet? Het kan!
maandag 20 jan 2014, 16:39 uur
hamburger
Gezond afvallen op een dieet van hamburgers, Franse friet en frisdrank? Het kan! Recentelijk doken in de media twee verhalen op die de theorie onderstrepen dat, om af te vallen, het vooral belangrijk is erop te letten hoeveel je eet en dat het er minder toe doet wat je eet. En als je er een beetje op let wat je eet, kun je verantwoord afvallen ook nog!

In de documentaire Super Size Me uit 2004 onderzocht Morgan Spurlock het schadelijke effect van fastfood op de gezondheid. Dat deed hij niet helemaal eerlijk, want hij vrat maar raak en lette totaal niet op zijn calorie-inname. Eigenlijk bewees hij alleen de bepaald niet verrassende hypothese dat te veel (slecht) eten ongezond is.

In tegenstelling tot Spurlock lette John Cisca, een scheikundeleraar uit Iowa (VS), wél op zijn calorie-inname, die hij beperkte tot 2.000 kcal per dag. Binnen die calorierestrictie – hét basisbeginsel van elk afvaldieet – bestelde hij wat hij maar wilde van de menukaart van het restaurant, dus niet enkel salades. Daarbij hield hij wél rekening met de voedingsrichtlijnen van de FDA, de Amerikaanse evenknie van de Gezondheidsraad. Ook wandelde Cisca 45 minuten per dag.

Het resultaat? Na 90 dagen was hij niet alleen bijna 17 kg afgevallen, maar had hij en passant ook nog eens zijn totale cholesterolgehalte teruggebracht van 249 naar 170, terwijl zijn slechte cholesterol (LDL) daalde van 173 naar 113.

John Ciska

Met zijn experiment wilde Cisca zijn leerlingen tegelijk een scheikundelesje en filosofische les leren: niet McDonald's maakt je dik, maar de keuzes die je maakt ten aanzien van wat en hoeveel je eet. Een wijze les, dachten wij zo, die je ook dwingt de documentaire van eerdergenoemde Spurlock in een ander licht te zien en anders te interpreteren.

Maar het kan nog spectaculairder, bewees Lloyd Brombach, die ruim 45 kg verloor door alleen bij McDonald's te eten. Ook na zijn spectaculaire gewichtsverlies eet Brombach nog elke dag bij McDonald's, terwijl hij deelneemt aan triatlons en een fervent rotsbeklimmer is. Brombach wilde in feite aantonen dat je niet alleen gewicht kunt verliezen door alleen maar fastfood te eten, zoals Cisca, maar óók atletisch en gespierd kunt worden op een McDonald's-dieet. Brombachs complete en inspirerende verhaal kun je in onderstaand filmpje terugzien.Bepaald baanbrekend is het niet wat Cisca en Brombach deden. Wellicht werden ze geïnspireerd door Jared Fogle, die kilo's afviel door alleen maar Subway-broodjes te eten, waarmee hij jaren geleden al de Oprah Winfrey Show haalde en een enorm uithangbord werd voor de broodjeszaak en zelfs in enkele officiële Subway-reclames verscheen.

We kunnen de moraal van het verhaal niet mooier verwoorden dan John Cisca deed. Sterker nog, we proberen het niet eens!

Wat staat er op het McDonald's-Dieetmenu?

We sloegen aan het rekenen en kwamen op de proppen met dit caloriearme, eiwitrijke en koolhydraatarme dieet, waarvan de gehalten vetten en zout ruim binnen de perken blijven. En dan hebben we ook nog gekozen voor McDonald's vetste burger!

Ontbijt
McMuffin met bacon en ei + (zwarte) koffie
Voedingswaarden:
310 kcal
27 g koolhydraten
17 g eiwitten
14 g vetten
1,3 g zout

Lunch
Tonijnsalade + light frisdrank
Voedingswaarden:
210 kcal
11 g koolhydraten
17 g eiwitten
11 g vetten
1,6 g zout

Diner
Big Tasty met bacon plus light frisdrank (geen frites)
Voedingswaarden:
890 kcal
50 g koolhydraten
47 g eiwitten
55 g vetten
3,4 g zout

Bron voedingswaarden: www.mcdonalds.be
  Gerelateerde webgidsen
voedingsschema recepten health blogs dieet
  Gerelateerde artikels
Samen 60 kilo lichter op bruiloft

Dik zijn deels kwestie van erfelijkheid, maar dat is geen excuus

In één jaar 5 kg afvallen dankzij... water

De 10 grootste mythen over afvallen
  Linktip
Hoe zien 200 calorieën eruit?
200 kC: ze kunnen nét dat beetje verschil maken. Een glas volle melk, drie eieren, een halve cheeseburger... Alle goed voor 200 calorieën.
http://www.wisegeek.com/what-does-200-calories/
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2014 · Privacy policy & contact