logo info[]surfplaza.be
   startpagina   |   webgids   |   nieuws   |   magazine   |   gezond en fit   |   online games   |   shopping
Gezond en fit voor een betere lifestyle
 Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > in n jaar 5 kg afvallen dankzij... water
In n jaar 5 kg afvallen dankzij... water
vrijdag 10 jan 2014, 12:45 uur
water
Je wilt op een gemakkelijke manier een paar pondjes kwijtspelen? Dat is misschien makkelijker dan je denkt. Het enige wat je moet doen, is 750 ml water per dag extra drinken.

"Dus ik hoef alleen maar 750 ml water per dag te drinken, en ik val in een jaar tijd 4 kg af?" Ja, in principe wel. Hoe dat kan? Heel simpel. Als je vr elke maaltijd n glas water (250 ml) drinkt, ben je sneller verzadigd en eet je minder. 75 kcal per maaltijd minder, blijkt uit onderzoek. Dat zijn 225 kcal per dag en ruim 80 duizend kcal per jaar. Dat is gelijk aan ongeveer 5 kg.

Het drinken van voldoende water, dat wil zeggen ten minste 2 liter, of 8 glazen, per dag, is sowieso een goed idee. Je lichaam bestaat voor zo'n 60% uit water. Dat zijn zo'n 50 L bij een gewicht van 80 kg! Voor een goede gezondheid, moet die voorraad constant worden ververst. Water is belangrijk voor het reguleren van je lichaamstemperatuur, je vitale organen, spieren, huid en nog veel meer!

Maar hoeveel is voldoende water? De richtlijn van 2 liter is erg algemeen. Hoe veel water jij nodig hebt, is onder andere afhankelijk van je lichaamsgewicht, activiteitenniveau, in welk klimaat je woont – droog of vochtig, warm of koud – en of je alcohol consumeert. Ook bijzondere omstandigheden als zwangerschap en ziekte hebben invloed op hoeveel liter voldoende is. Zo heeft een man van 100 kg die dagelijks 30 minuten sport, al snel 3-3,5 L nodig – heel wat meer dan de standaard 2 L!

Die 2 liter betekent niet dat je 8 glazen water per dag moet drinken. Je voeding voorziet namelijk in een vijfde van je dagelijkse vochtbehoefte. Maar ook melk, thee, vruchten- en groentesappen en frisdrank bestaan hoofdzakelijk uit water.

Een gemakkelijke manier om te kijken of je voldoende vocht binnenkrijgt, is door te kijken naar je plasgedrag en de kleur van je urine. Iemand die genoeg drinkt, plast ongeveer 6 keer per dag een flinke hoeveelheid heldere urine.
  Gerelateerde webgidsen
voedingsschema recepten health blogs dieet
  Gerelateerde artikels
5 voedingsmiddelen die zorgen voor een vol gevoel

Samen 60 kilo lichter op bruiloft

10 ongewone manieren om minder te eten

De 10 grootste mythen over afvallen

Afvallen op McDonald's-dieet!
  Linktip
Water is Good for You
Interessante informatie over een product dat we dagelijks gebruiken: water. In het bijzonder natuurlijk mineraalwater en bronwater.
http://waterisgoodforyou.be
Copyright Startpagina Surfplaza.be, 2001-2014 Privacy policy & contact