info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > calorieŽn verbranden op een sexy manier
CalorieŽn verbranden op een sexy manier
6 oktober 2016, 16:44 uur
sexy-sports
Als je graag calorieŽn wil verbranden, ga je meestal een een uurtje naar de sportschool of een rondje hardlopen. Maar wist je dat er heel wat romantischere manieren zijn om je teveel aan calorieŽn op te lossen?

1. Kussen (68 calorieŽn per uur)

Je kan je je eerste dates waarschijnlijk nog makkelijk voor de geest halen. Je hebt uren en uren gekust, is het niet? En dat zou je nu best nog altijd doen. Het versterkt je relatie niet alleen, het helpt je ook calorieŽn te verbranden. “Als je echt hevig te keer gaat, kan je tot 90 calorieŽn per uur verbranden”, zegt de Amerikaanse seksuologe Jaiya Kinzbach. In haar boek ‘Red Hot Touch’ toont ze technieken om je kussessies om te toveren in een ware workout. Wat dacht je van push-ups boven je partner die op de grond ligt, met een kus telkens je naar beneden gaat? Met die push-ups alleen al verbrand je tot 170 calorieŽn per half uur.

2. Je kleren uitdoen (vanaf 8 calorieŽn)

Je kleren uitdoen gaat meestal heel snel als je weet wat er daarna zal gebeuren. Een Italiaanse onderzoeker schonk er echter iets meer aandacht aan en ontdekte zo dat je 8 tot 10 calorieŽn verbrandt tijdens het uitkleden. Maar wat misschien nog opvallender is, is dat je dit aantal zelfs kan optrekken tot 80. Dat is namelijk wat je verbrandt als je met je tanden de beha van je partner probeert uit te doen. “Hoe meer energie je in het uitkleden steekt, hoe meer calorieŽn je zal verbranden”, zegt Kinzbach. “Doe het dus niet in enkele seconden, maar maak er echt een onderdeel van je voorspel van.”

3. Masseren (vanaf 80 calorieŽn per uur)

Iedereen houdt van een zalige massage krijgen, maar je kan ook zeker je voordeel halen uit een massage geven. Door een goede massage te geven verhoogt je hartslag, en dat zorgt ervoor dat je lichaam calorieŽn gaat verbranden. “Ga zeker niet te snel tijdens je massage, maar doe alles op een heel rustige manier”, raadt Kinzbach aan. “Dat lijkt misschien net slechter om calorieŽn te verbranden, maar door het langzaamaan te doen, gebruik je andere spieren. Bovendien is het voor jullie beide een pak sensueler. Wil je echt zoveel mogelijk calorieŽn verbranden, geef je massage dan rechtstaand, en liefst op een massagetafel.

4. Seks (vanaf 144 calorieŽn per half uur)

Dat seks een echte workout kan zijn, had je wel al door. Maar wist je ook dat je maar liefst 144 calorieŽn kan verbranden door simpelweg een half uurtje te vrijen? De manier om zoveel mogelijk calorieŽn te verbranden, is eenvoudig: maak het heet en blijf doorgaan. Oh, en als je kreunt tijdens de daad, levert je dat nog eens 18 tot 30 calorieŽn extra op volgens Kinzbach. Ook een positieverandering kan aardig helpen. “Lig je bovenaan, probeer dan je heupen te bewegen zoals een buikdanser. Dat voelt niet alleen heerlijk, het zorgt ook voor een betere workout”, zegt Kinzbach. “Probeer zeker ook de positie waarbij je bovenop je partner hurkt en op en neer beweegt. Dat is ideaal voor je dijen en je achterwerk, en zorgt ervoor dat je tot 207 calorieŽn verbrandt in 30 minuten.” En als je er echt alles uit wil halen, kom je best ook nog klaar, want ook dat zorgt weer voor extra calorieverbranding.

5. Orale seks (100 calorieŽn per half uur)

Dit ga je misschien niet geloven, maar een blowjob geven is even effectief als een korte workout op een crosstrainer. Wil je tijdens de orale seks zoveel mogelijk calorieŽn verbranden, dan raadt Kinzbach de volgende techniek aan: push-ups (telkens je naar beneden gaat inderdaad). “Maar je kan ondertussen ook aan yoga doen”, voegt ze er aan toe. “Begin in plankpositie, ga vervolgens naar de downward facing dog pose, om terug in plankpositie te eindigen. Net zoals bij de push-ups, kan je hier je werk doen terwijl je van positie verandert. Push-ups verbranden 71 extra calorieŽn, en daar komen er nog eens 35 bij als je ondertussen ook aan yoga doet.

6. Je handen gebruiken (100 calorieŽn per uur)

Ook de goede oude handjob is een calorieverbrander, zeker als je er helemaal voor gaat. “Ga voor hele langzame sensuele aanrakingen, en positioneer jezelf zo dat je heel je lichaam kan gebruiken. Je lichaam tegen je partner bewegen en de druk en snelheid veranderen, kan allemaal helpen om meer calorieŽn te verbranden”, geeft Kinzbach aan.

7. Romantisch dansen (103 calorieŽn per half uur)

Dirty dancing, het kan zelfs met je kleren aan voor de nodige sensuele prikkelingen zorgen. En blijkbaar ook voor calorieverbranding. “Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen meteen na een workout opgewonden zijn”, zegt Barbara Bartlik, een Amerikaanse psychiater en sekstherapeut. Slowen gaat je dus niet helpen, maar een iets actievere danssessie kan de calorieŽn zo doen verdwijnen, zeker als je ondertussen ook kust, knabbelt en mekaar betast.

8. Make out (238 calorieŽn per half uur)

Innig kussen, zelfs met je kleren nog aan, is zonder twijfel de meest calorieverbrandende activiteit die je met je partner kan doen. Je hart gaat als een razende te keer, waardoor de calorieŽn er van af vliegen. En net zoals bij de andere activiteiten: hoe heter, hoe beter! Rol over het bed of probeer eens een nieuwe locatie uit. “Maak het speels en erotisch voor de perfecte workout”, besluit Kinzbach.

Bron: Womansday.com