info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > hoe sporten je seksleven verbetert
Hoe sporten je seksleven verbetert
4 april 2015, 11:53 uur
sporten seksleven
Nu kun je seks natuurlijk zelf als fitness zien, maar in dit artikel geven we een aantal redenen hoe fitness jouw seksleven kan verbeteren. Een goede fysieke conditie heeft, niet helemaal onverwacht, invloed op de intensiteit en kwaliteit van je vrijpartij ťn van je climax.

Als je een betere conditie hebt, houd je het allereerst langer uit in de slaapkamer. Naast de kwantiteit neemt ook de intensiteit en kwaliteit van je vrijpartij toe. Regelmatig sporten zorgt bovendien voor hogere testosteronniveaus. Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon en is van invloed op jouw libido, ofwel geslachtsdrift. Simpel gezegd: hoe hoger je testosteronniveau, des te vaker heb je zin in seks. Sporten verbetert verder je doorbloeding, ook van je genitaliŽn. Die betere doorbloeding zorgt voor een betere erectie en meer prikkeling, waardoor je sneller opgewonden raakt en betere orgasmen hebt.

Meer seks en betere seks. Dat alles door simpelweg te sporten. We duiken er wat dieper in!

Betere doorbloeding

Sporten, met name cardio, is goed voor je hart- en vaatstelsel. De pompfunctie van je hart verbetert en je houdt je aderen in topconditie. Sporten verbetert zo je doorbloeding, ook van je genitaliŽn. Mannen krijgen een stevigere erectie en kunnen deze bovendien langer vasthouden. Sporten kan zo ook milde erectieproblemen oplossen en erectiestoornissen voorkomen of uitstellen. Het is dus nooit te laat om te beginnen met sporten. Voor vrouwen betekent een betere doorbloeding vooral een hogere prikkelgevoeligheid en opgewondenheid.

Hoger testosterongehalte

Sporten, krachttraining in dit geval, verhoogt het testosteronniveau – direct en duurzaam. Vooral een paar uur na het sporten is er sprake van een hogere concentratie testosteron in het bloed en bij regelmatig (kracht)sporten zijn de testosteronspiegels blijvend verhoogd.

Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon en zorgt voor typisch mannelijke kenmerken als een zware stem, baardgroei en spiermassa. Mannen met een hoger testosteronniveau zijn in feite mannelijker dan mannen met een lager testosteronniveau. Testosteron is ook van invloed op je libido en bepaalt hoeveel zin in seks je hebt.

Ook vrouwen produceren, weliswaar veel minder dan mannen, testosteron, net zoals mannen het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen aanmaken. Ook in vrouwen is het testosteronniveau van invloed op het libido, al wordt dat vooral beÔnvloed door de menstruele cyclus en oestrogeen.

Sporten verbetert je uithoudingsvermogen

Niet alleen je doorbloeding, maar ook je conditie verbetert als je regelmatig sport. Zowel duur- als krachttraining is van invloed op je prestaties in de slaapkamer. Duursport zorgt er eenvoudigweg voor dat je het langer volhoudt in bed en ook dat je intensiever seks kunt bedrijven.

Vlak ook het belang van functionele spiermassa in de slaapkamer niet uit. Een vrijpartij doet een behoorlijk beroep op het spieruithoudingsvermogen van de spieren in je onderrug, billen en heupen, en bepaalde standjes vragen om de nodige kracht. De ideale trainingsvorm om je prestaties in bed te verbeteren? Hoogintensieve intervaltraining en circuittraining!

Sporten verbetert je algehele gezondheid

In combinatie met voldoende rust en goede voeding, verbetert sporten je algemene gezondheid, en dat is van invloed op je zaadkwantiteit en -kwaliteit en dus vruchtbaarheid. Serieuze vruchtbaarheidsproblemen daargelaten, kun je je vruchtbaarheid dus verbeteren door te gaan sporten en gezonder te gaan leven.

Sporten verbetert je flexibiliteit

Tenzij je louter aan krachttraining doet, heeft sporten een gunstige invloed op je flexibiliteit, die wordt bepaald door de soepelheid van je spieren en pezen. En die flexibiliteit kan van pas komen bij de wat lastigere standjes. Sterker nog, als je een slechte conditie hebt, is het zelfs mogelijk dat je je blesseert in de slaapkamer door bijvoorbeeld een spier te verrekken. Dat verpest de stemming wel enigszins. Een beetje opwarmen en rekken en strekken vůůr de seks is dus helemaal geen slecht idee, hoe gek je dat misschien ook in de oren klinkt. Zeker als je van plan bent er stevig tegenaan te gaan. Tip? Pilates of yoga zijn ideale trainingsvormen om aan je lenigheid te werken!

Meer zin door te sporten

Sporten zelf verhoogt op verschillende manieren je zin in seks. Je bloed gaat stromen, ook 'daaronder', je krijgt het warm en gaat zweten. Platgezegd, je wordt letterlijk heet. Zoals we al zeiden verhoogt sporten bij mannen acuut het testosterongehalte, tel daarbij een hete vrouw (of andere man) bij op, en je kunt de uitkomst wel bedenken. Samen sporten kan dus een enorme impuls geven aan jullie seksleven!

Wederzijdse beÔnvloeding

Sporten en seks beÔnvloeden elkaar onderling. Zoals we al zeiden, beÔnvloedt sport niet alleen je seksleven positief, maar kun je seks tot op zekere hoogte ook als een training zien. Zowel het denken aan als beoefenen van seks, verhoogt je testosterongehalte. En je testosterongehalte speelt een rol in spiergroei.

Een stevige vrijpartij kun je ook zien als een intensieve cardiosessie, waarin je makkelijk 120-140 kcal verbrandt. Seks wordt daarom vaak ook wel grappend 'sexercise' genoemd. Je kunt je sexercise verbeteren, als je de intensiteit van je vrijpartij opschroeft en regelmatig van standje wisselt. Ook kun je gebruikmaken van een oefenbal. Dat doet een flink beroep op je coŲrdinatie.

Sporten is kortom goed voor je seksleven en seks is weer goed voor je sportieve prestaties. Een prachtige afsluiter, vinden wij!