info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > colruyt productzoeker
Colruyt Productzoeker helpt je bij je voedingskeuzes
maandag 9 okt 2017, 13:39 uur
productzoeker
Steeds meer mensen willen of moeten bewust eten. Daarom letten we bij onze boodschappen op zaken als samenstelling, voedingswaarde en allergenen. Om niet al die etiketten te hoeven napluizen heeft Colruy een online 'Productzoeker' gelanceerd.

Met de Productzoeker kan je producten zoeken op basis van naam, ingrediŽnten, trefwoorden en de barcode. Daarbij kan je filteren op 14 verschillende allergenen, zoals gluten, melk, schaaldieren en sesam. Colruyt wil in de toekomst ook het zoeken voor vegetariŽrs en veganisten vereenvoudigen op de website. Daarmee geeft de Productzoeker je ook informatie over bereiding en bewaring.Een handige tool, maar met ťťn belangrijke tekortkoming: je kan er alleen huismerkproducten van Colruyt mee opsnorren. Dat heeft natuurlijk vooral een commercieel oogmerk, maar Colruyt zegt zo ook alle garanties te hebben dat de informatie die het verstrekt correct is. Bovendien stelt het bedrijf dat het verder gaat in zijn informering dan wat momenteel wettelijk verplicht is.

Nu moet gezegd: ook als je geen Colruyt-klant bent, kan de Productzoeker heel nuttig zijn. Je krijgt op z'n minst goede indicatie van wat een bepaald product bij een bepaalde hoeveelheid aan voedingswaarden levert. Ook al is het misschien niet jouw merk. Vooral mensen die streng op hun macronutriŽnten moeten letten, zoals dieetgangers en bodybuilders, vinden in dit soort applicaties een probaat hulpmiddel.

De Productzoeker is uitsluitend een webapp. Je kan die dus alleen in een webbrowser gebruiken. Colruyt heeft ook een enigszins gelijkaardige mobiele app, Smart With Food. Deze werkt echter 'on-the-spot', oftewel in de winkel. Met de app hoef je slechts de barcode van een product te scannen om er allerlei voedingsinformatie over te verkrijgen. De Productzoeker is veeleer bedoeld als algemene databank die je vanuit je luie zetel kan raadplegen.

www.productzoeker.be