info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > wat tanden met je uiterlijk doen
Wat tanden met je uiterlijk doen... deze 25 sterren tonen het!
dinsdag 6 mei 2014 13:33 uur
ronaldo
Een gezond, sterk en mooi gebit willen we allemaal. Niet alleen om goed te kunnen eten zonder pijnlijke problemen, maar zeker ook om een fraaie glimlach te kunnen toveren. Door twee keer per dag zorgvuldig te poetsen met een elektronische tandenborstel (2 seconden per tandzijde) geraak je al een heel eind, zeker als je je poetsmomenten ook nog eens goed timet. Zo is het niet raadzaam te poetsen net nadat je fruit hebt gegeten of sap hebt gedronken. Wacht minstens een half uur. Maar ook eten binnen een uur nadat je je tanden hebt gepoetst, is geen goed idee. Niet te hard poetsen om terugtrekkend tandvlees voorkomen. Regelmatig flossen, ragen en je mond spoelen met mondwater is ook raadzaam. Evenals het vermijden van zure dranken (sinaasappelsap, witte wijn, cola).
Cosmetische tandheelkunde

Alle goede tips ten spijt kan het vaak goed fout gaan met een gebit, zeker als het van nature al niet zo mooi is en de tanden bijvoorbeeld scheef staan. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Cosmetische (of esthetische) tandheelkunde heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Door middel van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings kan men de vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen aanzienlijk verbeteren. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

Dat tanden in grote mate iemands uiterlijk kunnen bepalen, bewijst onderstaande fotoreeks van 25 wereldberoemde celebs die allen op een bepaalde manier hun gebit lieten verbouwen. Van sommige sterren vraag je je af of ze überhaupt ooit beroemd waren geworden als ze hun oorspronkelijke tanden hadden behouden...

Kijk voor alle 25 celebs op Izismile.