Magazine

Daten met sterren via Tinder

Naar rechts swipen: hot. Naar links swipen: not. Dat is kort samengevat de essentie van Tinder, de dating-app die intussen ook in België razendpopulair is. Dat laatste komt mede doordat de app gebruikmaakt van je locatie en Facebook-profiel, waardoor vrij gemakkelijk is na te gaan of je met een echt persoon te maken hebt. Voor beroemdheden ligt dat echter wat moeilijker. Veel celebs gebruiken een andere naam op Facebook en vaak geloven gebruikers simpelweg niet dat ze met een bekend persoon te maken hebben. Maar ook daar heeft Tinder ondertussen wat op gevonden: verified accounts. Zo kunnen voortaan ook celebs naar hartelust Tinderen. En loop jij kans om gematcht te worden met een ster!

 

De populariteit van de vleeskeuringsapp is groot. Naar verluidt worden er op Tinder dagelijks 750 miljoen profielen bekeken en vinden er 10 miljoen matches plaats. Iets waar ook celebs lucht van hebben gekregen. Kennelijk zijn er nogal wat beroemdheden die om een date verlegen zitten, want mede-oprichter Sean Rad zegt op Time.com regelmatig berichten te ontvangten van gefrustreerde sterren die er niet in slagen andere gebruikers te overtuigen dat zij het echt zijn. In navolging van ondermeer Facebook en Twitter gaat Tinder daarom verified accounts verstrekken, waarmee de identiteit van die arme beroemdheden van nu af aan bevestigd wordt.

 

Tinder is een datingservice die puur gericht is op het uiterlijk. Dit in tegenstelling tot reguliere datingsites, die veeleer gericht zijn op interesses en karaktereigenschappen. Op Tinder krijg je foto's te zien van vrouwen of mannen, al naar gelang je voorkeur, uit je omgeving. Vervolgens geef je met een swipe aan of je ze wel of niet aantrekkelijk vindt. Is er een wederzijdse match, dan kom je in een privégesprek waar je een vervolgafspraak kunt maken. En vinden mensen je onaantrekkelijk, dan kom je het niet te weten. Lees ook: The 9 stages of going on a Tinder date.

 

Welke celebs zich zoal op Tinder bevinden, wil overste Sean Rad niet zeggen. Maar actrice Lindsey Lohan en acteur Ashton Kutcher zijn intussen al gesignaleerd. En hoe zit het met de BV's?

Laatste reacties