Magazine

5 tips voor de perfecte Tinder-profielfoto (wetenschappelijk bewezen)

Scoren op Tinder is toch vooral een kwestie van een goeie profielfoto plaatsen. Je hoeft jezelf natuurlijk niet mooier voor te doen dan je bent. Maar het zou zonde zijn als de liefde van je leven je wegswipet omdat je een zonnebril op je foto draagt, of omdat de belichting slecht is. Een team neurowetenschappers van het Nederlandse neuromarketingbureau ST&T Research heeft onderzocht wat nou het succes van een datingprofielfoto bepaalt. Het resultaat zijn vijf simpele regels voor de perfecte digitale eerste indruk.

  

De onderzoekers maten de hersenactiviteit van 28 jongvolwassenen op het moment dat ze aan het swipen sloegen. Het verband tussen specifieke hersengebieden en de mate van aantrekkelijkheid bleek ongekend hoog.

 

De belangrijkste factor bij een foto is natuurlijk hoe aantrekkelijk de persoon daadwerkelijk is. Iemand die heel aantrekkelijk is van zichzelf en toch veel foutjes maakt, kan alsnog rekenen op relatief veel matches. Maar voor anderen kan dit net een extra zetje geven, zeggen de onderzoekers.

 

De belangrijkste ontdekking van de Nederlanders is dat datingfoto’s vooral simpel moeten zijn. Hoe groter de visuele complexiteit, hoe minder de aantrekkingskracht. Maar wat maakt foto’s nou precies complex? De onderzoekers vonden vijf factoren die er onmiskenbaar uitsprongen. Let hier op, en je hotness-score vergroot zienderogen!

 

1. Kleurcontrast

 

Verhoog het contrast tussen jou en de achtergrond. Maak, met behulp van een editor, de achtergrond donkerder of lichter om jouw eigen kleuren en belichting te accentueren zodat je maximaal op de voorgrond treedt.

 

 

2. Achtergrondvervuiling

 

Zorg voor een rustige, tamelijk egale achtergrond. Val niet weg in achtergronden met veel verschillende vormen en kleuren. Pas dus vooral op met drukke buitenomgevingen. Zorg dat je bovenal zélf in de picture staat.

 

 

3. Andere mensen

 

Ga solo op de foto! De hersenen moeten binnen een milliseconde kunnen bepalen om wie het gaat.

 

 

4. Compositie

 

Onze hersenen tonen een duidelijke voorkeur voor een compositie waarin de bovenste derde van het lichaam zichtbaar is. Dus vraag jouw fotograaf de juiste afstand aan te nemen. Niet te ver weg (hele lichaam), maar ook niet te dichtbij (alleen gezicht).

 

 

5. Gezicht

 

Draag nooit een zonnebril op je eerste foto. En eet geen hamburger, hoe schattig dit ook mag lijken. Als je de hersenen wilt verleiden, moet je gezicht goed zichtbaar zijn.

 

 

Nog even samengevat:

 

 

Bron: ST&T Neuromarketing Onderzoek

Laatste reacties