Magazine

Scoren met je Tinder-profielfoto: 15 tips voor mannen

Hoewel we in coronatijd fysiek niet mogen daten, is het gebruik van datingapps natuurlijk geen probleem. Je hebt nu lekker veel tijd om elkaar eerst digitaal te leren te kennen, voordat dat eerste afspraakje, ergens in 2021 wellicht, zich aandient. Tinder is en blijft de populairste onder die apps. En je succes op Tinder wordt voor een groot deel bepaald door de foto’s die je plaatst. Om je match-kansen te vergroten, heeft het Tinder-team onlangs enkele waardevolle fototips prijsgegeven. De makers van de swipe-applicatie heb immers als geen ander inzicht in wat werkt en wat niet werkt. Deze tips zijn primair op (hetero)mannen gericht.

  

1. Toon je tronie

 

Een inkopper: zorg dat je gezicht op je eerste foto goed te zien is, in volle ornaat. Dus niet van opzij, van veraf om met een zonnebril op je neus.

 

2. Lach

 

Als je lachend door het leven gaat, dan why so serious op je datingfoto’s? De data van Tinder liegen niet: lachen op de eerste foto van je profiel levert je 10% meer likes op dan een foto met neutrale of sombere snoet.

 

3. Show your ink

 

Als je een mooie lichaamsbeschildering hebt, laat daar dan gerust iets van zien. Mannen met zichtbare tatoeages scoren volgens Tinder 10% beter dan mannen met een maagdelijk lege huid.

 

4. Trek je tong in

 

Als kind stak je misschien graag je tong uit naar elke op jou gerichte fotocamera. Als volwassen man op zoek naar de ware hou je je tong best binnen: tongfoto’s krijgen 2% minder likes op Tinder.

 

5. Haal je woef erbij

 

Beschik je over een schattige viervoeter, gooi die dan gerust in de strijd om de Tinder-likes. Een kiekje van jou samen met je hond doet het gemiddeld 5% beter dan foto’s waar je in je uppie op staat. Een foto van alleen je hond scoort dan weer 69% minder goed op het datingplatform, maar dat mag geen verrassing zijn.

 

6. Ga niet op in de groep

 

Foto’s waar je met andere mensen op staat, zijn een twijfelgeval. In bepaalde omstandigheden werken ze, ook als profiel-opener, positief. Zorg er hoe dan ook voor dat jij het stralende middelpunt van die foto bent, zodat er weinig twijfel over kan bestaan dat het over jou en niet een van je knappe vrienden gaat.

 

7. Skip de foto met je zus of beste vriendin

 

Profielen met een openingsfoto waar je als heteroman met iemand van het andere geslacht op staat, krijgen 6% minder likes. Zeg nou zelf, je wilt er bij je eerste foto toch geen twijfel over laten bestaan of dat je zus of je ex is?

 

8. Draag een uniform

 

Foto’s in een werkuniform doen het goed: 6% meer likes. Al hangt het er natuurlijk een beetje van af wat voor kloffie je precies moet dragen voor je werk.

 

9. Ban de band

 

Of je nou in een ruige rockband speelt of een kerkorgel beroert, foto’s in een muzikale omgeving doen het 4% minder goed. Voer je instrument dus pas in een later stadium ten tonele.

 

10. Géén gymselfies

 

Werk je gerust in het zweet, maar val potentiële Tinder-kandidaten daar niet mee lastig: gymselfies genereren 5% minder likes.

 

11. Scoor als beachboy

 

Hoewel je de making of van jouw droomlijf dus best achterwege laat (zie 10), mag je het resultaat gerust tonen – mits in een natuurlijke omgeving. Behalve dat het strand een legitieme manier is om jezelf in blote bast te tonen, dragen wellicht ook zon, zee en zand aan een hogere Tinder-score bij: 5% meer likes. Bovendien kan een vakantiefoto een leuke opener van een Tinder-gesprek zijn.

 

12. Kom van die moto af

 

Al oog je nog zo stoer op je motorfiets, op Tinder hou je dat ronkende beest maar beter op stal. Openingsfoto’s van mannen op de moto scoren 14% minder likes. Het is echter niet duidelijk in hoeverre het dragen van een helm daar debet aan is.

 

13. Bye bye selfie

 

Het probleem met selfies: ze ogen te makkelijk. Tegelijkertijd hebben ze iets verdachts. Want hoeveel selfies heb je wel niet moeten trekken, voordat je die ene, zogenaamd spontane selfie kon uploaden? Hoeveel moeite je ook doet voor de perfecte belichting en de juiste, subtiele look, selfies als openingsfoto worden met 7% minder likes genadeloos afgestraft.

 

14. Ga zwart-wit

 

It ain’t broke, don’t fix it. Niks zo cliché als een kunstzinnig effect creëren door middel van zwart-wit. Toch lijkt dat nog steeds te werken: artsy zwart-wit-foto’s doen het met 2% meer likes net ietsje beter dan foto’s in kleur.

 

15. Gebruik Smart Photos

 

Kan je dan toch niet kiezen welke foto als hoofdfoto in te stellen op je Tinder-profiel? Gebruik dan de functie Smart Photos. Tinder wisselt dan automatisch tussen de profielfoto’s die je ingesteld hebt, registreert de reactie van gebruikers en past aan de hand van deze gegevens de volgorde van je foto’s aan. Na voldoende test wordt dan je beste profielfoto ingesteld.

Laatste reacties