Magazine

Amazon nu echt van start in België

We hebben er even op moeten wachten, maar Amazon is dan eindelijk gearriveerd in België. Vanaf nu is er een Belgische tak van de winkelreus, te vinden onder Amazon.com.be (en dus niet onder Amazon.be). Belgische klanten waren tot op heden aangewezen op de Duitse en Nederlandse site. Vroege vogels genieten korting.

 

Aanbod

 

Op het drietalige Amazon.com.be zijn naar eigen zeggen meer dan 180 miljoen producten te koop, in 30 categorieën zoals wonen, gezondheid, elektronica, speelgoed enzovoort.

 

Belgische merken

 

Ook is er een specifieke afdeling met louter Belgische merken. Daar zijn nu zo’n 100 Belgische bedrijven vertegenwoordigd, zoals Serax, Kambukka, Barbecoook, Côte d’Or, Berghoff en Valley of Tea.

 

 

Prime

 

Ook heeft Amazon nu een Belgische versie van de videostreamingdienst Amazon Prime, evenals van Prime Gaming. De Belgische Prime kost evenveel als de Nederlandse, 2,99 euro per maand. Een jaarabonnement kost maar 25 euro, wat neerkomt op 2,08 euro per maand. Dat is veruit het goedkoopste van alle buurlanden.

 

Domeinnaam

 

Eerder dit jaar was er al een aankondiging over Amazon in België, maar het had nog wat voeten in aarde. Zo was de domeinnaam Amazon.be al geclaimd, waarom ze moesten uitwijken naar het wat omslachtige Amazon.com.be.

 

Korting

 

Hoe dan ook, Amazon is nu officieel in België en als je er vroeg bij bent met je aankoop, ontvang je 10 euro korting als je meer dan 50 euro spendeert.

Laatste reacties