Magazine

Bedrijfsnaam nodig? Naminum verzint er eentje voor je!

Een briljant idee voor een bedrijf of product is één. Daar vervolgens een klinkende naam voor verzinnen is twee. Vaak is die pakkende naam die je al brainstormend had bedacht allang vergeven, blijkt die namelijk al geregistreerd als domeinnaam en/of beschermd door het Benelux Merkenbureau. Om je te helpen bij het verzinnen van een naam die én goed klinkt, én nog beschikbaar is, vonden we een bijzonder handige tool, Naminum genaamd. Het is zeker niet de eerste bedrijfsnaamgenerator, maar wel één van de betere.

 

Stel, je hebt een originele bedrijfsnaam (c.q. domeinnaam) nodig met het woordje 'travel' erin. Naminum geeft je dan een enorme lijst van suggesties, via tabbladen ingedeeld naar 'Append', 'Replace' en 'Prepend'.

 

Bij 'Append' krijg je naamsuggesties waarbij er iets áchter jouw woord, in dit geval 'travel', wordt gezet. Dat varieert van één letter ('Travelr') tot vier letters ('Travelwell') of meer ('Travelarian'). Je zal zien, er zitten de nodige onzinnige suggesties bij, maar hier en daar toch ook goed klinkende combinaties waar je misschien nooit aan zou hebben gedacht.

 

Onder het tabblad 'Replace' vind je suggesties waarbij één of meerdere letters zijn vervangen (respectievelijk klinkers en medeklinkers). In het geval van een bestaand woord als 'travel' minder nuttig.

 

Het luik 'Prepend', ten slotte, herbergt namen met een voorvoegsel, wederom ingedeeld naar het aantal letters van die toevoeging. Bittravel, Digitravel, Maxitravel, Innotravel, Flowtravel, Westtravel, Lilatravel, Extratravel, Abovetravel, Majortravel, … Jawel, we komen heel wat potentiële namen tegen voor je nieuwe reiswebsite of -product. Mits ze uiteraard nog niet 'taken' zijn. Op Naminum kan je bij elke naamsuggestie de beschikbaarheid zien voor de belangrijkste internationale domeinnamen (.com, .net, .co, en .io). Richt je je op België dan zal je even naar DNS.be moeten surfen om daar de beschikbaarheid te checken voor .be, .brussels en .vlaanderen.

 


 

Al met al een prima tooltje, dat Naminum. Maar, zoals gezegd, niet de enige in zijn soort. DomainsBot, WordOid, Bust a Name en NameTumbler kunnen je wellicht ook van dienst zijn in je zoektocht naar de ultieme bedrijfs- en/of domeinnaam.

 

www.naminum.com

Laatste reacties