Magazine

10 van de beste informatieve reissites

Wil je op vakantie gaan en heb je reisinspiratie nodig? Of wil je gewoon vanuit je luie zetel de wereld verkennen? Dan is onderstaande collectie van websites iets voor jou. Het zijn prachtige websites met verhalen en beelden uit alle hoeken van de wereld. Het gaat om sites, meest Engelstalig, die informeren; reizen boeken doe je weer op andere websites.

 

Time Out

 

Toe aan een time-out? Dan ben je op deze webstek aan het juiste adres. Time Out voorziet je van nieuws, dingen om te doen, eten en drinken, cultuur en nog veel meer uit alle grote steden wereldwijd. Handig en amusant zijn de lijstjes, zoals de de 33 coolste straten ter wereld en 78 geweldige dingen om te doen in Parijs.

 

 

www.timeout.com

 

Reisroutes.be

 

Reisroutes.be is een site die reizigers wil informeren en inspireren over nieuwe reisbestemmingen, dichtbij en ver weg. Daartoe biedt de site reisgidsen voor stadswandelingen, fietsroutes en rondreizen. 150 van die gidsen, van Albanië tot Zwitserland, zijn gratis te downloaden, na achterlaten van je e-mailadres. Daarnaast houdt Reisroutes.be een weblog bij met reisinfo en -inspiratie.

 

 

www.reisroutes.be

 

Lonely Planet

 

Lonely Planet is zo’n beetje de moeder aller reisgidsen. De organisatie bestaat al vijftig jaar. Oorspronkelijk genoot Lonely Planet vooral onder rugzaktoeristen grote bekendheid. Vandaag de dag zijn de site en de papieren gidsen ook bij het grote publiek gekend en geliefd. Lonely Planet publiceert reisgidsen voor zowel elk noemenswaardig plekje op aarde. De deskundige schrijvers maken uitgebreide lijsten en aanbevelingen voor bezienswaardigheden, accommodatie en eten en drinken, plus gedetailleerde logistieke en praktische informatie.

 

 

www.lonelyplanet.com

 

Condé Nast Traveler

 

Condé Nast Traveler is een Amerikaans tijdschrift gewijd aan luxe reizen en lifestyle. De bijbehorende webstek biedt een schat aan reisinformatie, zoals reviews, nieuws en tips, gelardeerd met fraaie fotografie.

 

 

www.cntraveler.com

 

Travel + Leisure

 

Travel + Leisure is een Amerikaans reismagazine met New York als thuisbasis. Hun website biedt je een heel pak informatie en inspiratie, met mooie foto’s erbij. Lees bijvoorbeeld over de mooiste plekjes in Europa, de beste hotels in Marrakech, de coolste skihotels ter wereld en de warmste plekjes tijdens onze winter.

 

 

www.travelandleisure.com

 

Atlas Obscura

 

Atlas Obscura is een online encyclopedie, blog en reisgenootschap, voor wie van spanning en avontuur houdt en dus niet voor de mainstream-toerist. De site laat je kennismaken met unieke, ongebruikelijke en zelfs bizarre reiservaringen. De Atlas Obscura is dan ook een ware ontdekkingsreis: ga kriskras de wereld over en bezoek de meest bijzondere plekken op aarde.

 

 

www.atlasobscura.com

 

Amusing Planet

 

Onder het motto Amazing Places, Wonderful People, Weird Stuff serveert Amusing Planet elke dag foto’s van bijzondere plekken en dingen in de wereld, steevast voorzien van een streepje toelichting. Een lekker luchtig weblog voor fervente reisliefhebbers.

 

 

www.amusingplanet.com

 

Travel Valley

 

Travel Valley bevat schrijfsels van meerdere Nederlandstalige bloggers, die veelal vanuit hun eigen reiservaring schrijven. Het gaat vooral om praktische stukjes, vaak in de vorm van lijstjes, maar daardoor wel zo handig én licht verteerbaar. Dagelijkse kost voor eenieder met reishonger.

 

 

www.travelvalley.nl

 

 

TripSavvy

 

Deze reisinspiratiewebsite biedt een schat aan reisinformatie, waaronder bestemmingsgidsen en hotel- en restaurantaanbevelingen. De artikels zijn vlot geschreven en bevatten veel foto’s.

 

 

www.tripsavvy.com

 

Thrillist

 

Plan je een trip naar de Verenigde Staten? Dan is Thrillist jouw online gids. Laat je onderdompelen in informatie over steden als Chicago, Las Vegas, Miami, New York en San Fransisco. Met nieuws, city guides en alles op het gebied van eten en drinken.

 

 

www.thrillist.com
 

Laatste reacties