Magazine

10 van de beste wildlife-foto-accounts op Instagram

Ons inziens blijft Instagram eerst en vooral een applicatie die fotografie in het middelpunt stelt. Maar door de enorme hoeveelheid content raken de krenten uit de pap soms wat ondergesneeuwd. Vandaar dat we voortaan vaker Instagram-accounts bespreken die uitblinken in een bepaalde vorm van fotografie. Deze keer zetten we wildlife-fotografie centraal. Geniet van de mooiste foto’s van landschappen en dieren in het wild.

 

National Geographic Your Shot

 

National Geographic is het aangewezen adres voor natuurfotografie. In de rubriek Your Shot tonen ze het mooiste materiaal van amateurfotografen. Met meer dan zes en een half miljoen volgers is dat het grootste wildlife-foto-account op Instagram.

 

 

www.instagram.com/natgeoyourshot/

 

Kpunkka

 

Konsta Punkka, woonachtig in Helsinki, Finland, maakt wonderbaarlijk mooie afbeeldingen van bosdieren, zoals beren, vossen en herten. Hij heeft een unieke stijl van fotograferen, welke goed is voor 1,2 miljoen volgers op Instagram.

 

 

www.instagram.com/kpunkka/

 

Brian Skerry

 

Met bijna een miljoen Instagram-volgers is Brian Skerry een van de populairste natuurfotografen op sociale media. Als natuurfotojournalist voor National Geographic is hij een expert op het gebied van zeedieren en onderwateromgevingen. Vergaap je aan de wonderbaarlijke onderwaterwereld, door hem haarfijn op camera vastgelegd.

 

 

www.instagram.com/brianskerry/

 

Paul Nicklen

 

Paul Nicklen is een Canadese fotograaf, filmmaker, auteur en mariene bioloog, met ruim 20 jaar ervaring. Nicklen is een van de beste natuurbeschermingsfotografen ter wereld en staat bekend om zijn prachtige werk op zowel de noord- als de zuidpool. Zijn Instagram-account spreekt boekdelen: meer dan 7 miljoen mensen volgen zijn feed, die onder meer foto’s voor National Geographic bevat.

 

 

www.instagram.com/paulnicklen/

 

Shannon Wild

 

Shannon Wild is een Australische natuurfotograaf, voornamelijk gevestigd in Afrika. Feilloos beheerst ze de kunst van het maken van levendige en kleurrijke foto’s zonder te veel contrast of verzadiging te gebruiken. De meeste van haar foto’s bevatten Afrikaanse dieren, al serveert ze ook een aantal prachtige platen uit het Noordpoolgebied.

 

 

www.instagram.com/shannon__wild/

 

Beverly Joubert

 

Beverly Joubert is een bekroonde foto- en videograaf die samen met haar man Dereck prachtige documentaires over natuurbehoud produceert. Samen werken ze onder andere voor National Geogrpahic. Beverly’s account tikt inmiddels bijna de 400.000 volgers aan.

 

 

www.instagram.com/beverlyjoubert/

 

Joel Sartore

 

Joel Sartore maakt prachtige dierenportretten, veelal close-ups. Met zijn fotografie wil hij de aandacht vestigen op natuurbehoudsinspanningen om bedreigde diersoorten te redden. En dat lukt hem aardig: op Instagram heeft Sartore inmiddels 1,6 miljoen volgers. Joel Sartore won meerdere prijzen, waaronder de National Geographic Explorer of The Year.

 

 

www.instagram.com/joelsartore/

 

Sudhir Shivaram

 

Sudhir Shivaram is een bekroonde fotograaf die gespecialiseerd is in leerreizen en workshops over natuurfotografie. Hij wordt geroemd om zijn kiekjes van tijgers en Aziatische luipaarden, gevestigd in Bangalore, India.

 

 

www.instagram.com/sudhirshivaram/

 

Jens Cullmann

 

Jens Cullman is een Duitse fotograaf en expert op het gebied van landschap en natuur, geroemd om zijn shots met veel actie en passie. Hij bezit het geduld, de stalen zenuwen én het geluk om het perfecte schot te maken. Dat leverde hem meerdere internationale fotografieprijzen, waaronder de International Award of Wildlife and Nature.

 

 

www.instagram.com/jens_cullmann/

 

Michelle Valberg

 

Michelle Valberg is een Canadese fotografe met meer dan 30 jaar ervaring in het documenteren van landschappen en dieren in het wild. Haar oogmerk is na te denken over natuurlijke schoonheid en anderen te inspireren om lokaal en mondiaal bij te dragen aan natuurbehoud.

 

 

www.instagram.com/michellevalbergphotography/
 

Laatste reacties