Magazine

De 5 beste podcast-apps

Podcasts zijn populairder dan ooit en zijn zelfs een serieuze concurrent geworden van online radio. Het aanbod van podcasts is dan ook overweldigend en het is de kunst om de krenten uit de pap te pikken. Daarom: vijf van de beste podcast-apps.

  

Pocket Casts

 

Pocket Casts is een van de populairste gratis podcastapps, uitblinkend in vernuftig ontwerp zodat je snel je weg zult vinden in podcastland. De app herbergt miljoenen podcasts en andere audiobronnen van over de hele wereld. Weet je niet wat te beluisteren? Dan biedt de app met de hand samengestelde podcastaanbevelingen.

 

Door middel van allerlei slimme functies kan je jouw podcast-luisterervaring maximaliseren. Zo kan je de afspeelsnelheid aanpassen en stiltes automatisch uit shows knippen, zodat ze minder lang duren.

 

Pocket Casts is gratis, maar heeft wel een Plus-versie waarmee je extra functies (zoals een desktopapp, cloudopslag en meer) ontgrendelt voor een vast bedrag per maand of per jaar.

 

Download: iOS, Android

 

 

Castbox

 

Castbox is een relatief nieuwe app die zich mag verheugen in uitstekende reviews. Ze won dan ook enkele keren ‘best of’-awards van Google en Apple. Waarom, dat kan je best zelf ervaren.

 

Download de gratis app en krijg direct toegang tot miljoenen audiobronnen, waaronder natuurlijk podcasts, maar ook audioboeken en radiostations uit 27 verschillende landen. Dit alles op basis van een zeer intuïtieve en gebruiksvriendelijke audiospeler.

 

Castbox is er ook voor de slechte slapers onder ons. In de speciale slaapsectie kan je terecht voor begeleide meditatie- en ontspanningspodcasts.

 

Download: iOS, Android

 

 

Player FM

 

Player FM is een uitstekende podcastspeler met een interface die niet alleen mooi is, maar ook heel vernuftig door het gebruik van tabbladen boven- en onderaan. Er zijn ook tal van gratis thema’s waarmee je de app naar persoonlijke smaak kan personaliseren.

 

Maar het gaat natuurlijk om de inhoud en ook daarin kom je niks tekort bij Player FM. De podcastbibliotheek omvat meer dan 20 miljoen gratis audiobronnen uit de hele wereld. Verder is er een slimme ‘discover’-functie die ook lokale content toont.

 

Je hoeft je kortom geen moment meer te vervelen en als je dat al niet deed, dan heb je altijd iets om te beluisteren tijdens je alledaagse activiteiten.

 

Download: iOS, Android

 

 

Overcast

 

Ook de award-winnende podcastspeler Overcast is een prima keuze voor elke audiofiel die over een iOS-device (iPhone, iPad of Apple Watch) beschikt. En als je denkt dat er een enorm bedrijf achter schuilgaat, dan heb je het mis: Overcast is de enige grote podcast-app die door één persoon is geschreven.

 

Overcast brengt je veel handige functies in een eenvoudige, intuïtieve interface, zoals snel afspelen zonder dat de audio vervormd of onnatuurlijk klinkt, het op één lijn brengen van het volumeniveau, aangepaste afspeellijsten met slimme filters en prioriteiten per podcast, en een slaaptimer die automatisch met afspelen stopt na het tijdsinterval dat jij hebt ingesteld.

 

Download: iOS.

 

 

Castro

 

Castro is net even anders dan anders. De app kent een coole inbox-functie waarmee je nieuwe afleveringen in de wachtrij kunt zetten of archiveren – handig voor als je niet naar elke aflevering voor elke podcast wilt luisteren.

 

Gebruik je al een andere podcastapp en wil je overstappen? Dan biedt Castro een handig introductiescherm waarmee je met één druk op de knop al je afleveringen overzet.

 

Download: iOS.

 

 

Laatste reacties