Magazine

De 4 beste radioapps

Video Killed the Radio Star zongen The Buggles in 1979. Maar radio is helemaal niet dood. Het internet gaf het medium een nieuwe impuls en een nieuw elan. En dankzij apps heeft radio ook zijn weg gevonden naar mobiele apparaten. Met een beetje app kan je overal en altijd naar de favoriete radiostation luisteren als ware het een transistorradio. Maar welke applicaties zijn daar nou het meest geschikt voor? Uit het grote aanbod van radioapps selecteerden wij de vier beste – naar onze bescheiden mening toch.

  

1. Radio Belgium

 

Radio Belgium werd ontwikkeld door de toen 16-jarige student en iOS-developer Simon Schellaert. Hij miste een goeie radio-app voor iOS en besloot die zelf te ontwikkelen. En met succes, want het gratis Radio Belgium wordt gezien als één van de betere radio-apps voor de iPhone en iPad.

 

De app laat je naar meer dan honderd radiozenders luisteren en toont per zender welk nummer op dat moment wordt gespeeld. Je kan nummers aan je Ontdekkingen toevoegen en je ontdekking gelijk aanschaffen op iTunes of terugluisteren op YouTube. De getoonde albumcover is ook rechtstreeks afkomstig uit iTunes. Je kan de zenders opnieuw rangschikken, zodat je jouw favoriete zenders altijd binnen handbereik hebt.

 

De iPhone heeft geen FM-ontvanger, dus voor het ontvangen van de zenders ben je aangewezen op Wi-Fi of je mobiel internet, waarbij dat laatste je behoorlijk wat data kan kosten. Om MB’s te besparen, kan je de kwaliteit van je verbinding omlaag schroeven.

 

De app is gratis, maar dan moet je wel de advertenties op de koop toenemen. Door een in-appaankoop van 89 eurocent kan je deze advertenties afkopen en ongestoord genieten van je favoriete radiostations.

 

Download: iOS

 


 

2. TuneIn Radio 12.0 (iOS, Android)

 

TuneIn Radio 12.0 laat je naar meer dan 100.000 radiostations luisteren en nog eens 4 miljoen podcasts. Daaronder behoorlijk wat Nederlandstalige (lees: Vlaamse en Nederlandse) radiostations, inclusief een groot aantal regionale.

 

In een woud van 100 duizend radiostations is het lastig je weg te vinden. Dat realiseerde men zich bij TuneIn ook, en sinds een recente update is de radioapp radicaal veranderd. Tegenwoordig is TuneIn eerder een sociaal netwerk, waarbij je radiostations of podcastaanbieders kan volgen. Ook kan je andere luisteraars volgen of toevoegen aan je vriendenlijst.

 

TuneIn is beschikbaar op alle gangbare smartphones en tablets, alsook ‘gewoon’ op je desktop-computer (zoals we hier al eens bespraken). Op deze pagina vind je alle downloads.

 

Download: iOS, Android.

 

 

3. myTuner Radio

 

Misschien niet de mooiste, maar wel één van de beste apps om je mobiele device met webradio te vullen. myTuner Radio herbergt meer dan 40.000 radiostations uit 200 landen, inclusief de meeste nationale, regionale en lokale zenders van België. Door radiozenders als favoriet te markeren zijn deze meteen vanop je beginscherm te beluisteren. myTuner Radio is er zowel voor Android- als Apple-gebruikers.

 

Behalve de iPhone en iPad, werkt myTuner Radio ook op de Apple Watch, Apple TV en in de auto in combinatie met een CarPlay-systeem. Maar je kan myTuner Radio ook ‘gewoon’ in de browser van je desktop-pc gebruiken.

 

Download: iOS, Android.

 

 

4. Radio.net

 

Of je nou radiozenders wilt beluisteren of podcasts, met Radio.net heb je ze altijd binnen handbereik. Radio.net herbergt meer dan 30.000 radiostations en meer dan 600.000 podcasts, alle makkelijk vindbaar dankzij de duidelijke categorisatie.

 

Download: iOS, Android

 

Laatste reacties