Magazine

Dit zijn de 5 beste weer-apps

De terrassen zijn weer open en de zomervakantie lonkt. Nu maar hopen dat ook het weer ons gunstig gestemd is. Met onderstaande vier apps volg je de meteorologische omstandigheden en verwachtingen op de voet. Ze bieden de nodige extra’s vergeleken met de standaard weer-app op je mobiele apparaat.MeteoBlue

 

MeteoBlue vertelt je met de grootste precisie of we een blauwe hemel mogen verwachten, op welke plaats ter wereld dan ook. De app biedt een vijf- en veertiendaagse verwachting, met als unieke feature dat er ook een verwachtingspercentage wordt weergegeven. Daardoor kan je zien hoe betrouwbaar een verwachting is. Ook kan je voor elke gewenste locatie een regenrader en wolkenfoto opvragen.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

WeatherPro

 

WeatherPro is een van de meest geliefde apps voor gedetailleerde weersinformatie. De app kreeg enkele jaren geen update meer en het voortbestaan van de app was onzeker. In april 2021 werden er evenwel drie, weliswaar bescheiden updates uitgevoerd. Voorlopig kan je de app dus blijven gebruiken. Voor 99 cent per maand heb je WeatherPro Premium, waarmee je onder meer een veertiendaagse verwachting met uurlijkse verwachtingsdata kan opvragen.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

Ventusky

 

Steeds meer informatie verschijnt op internet live, visueel en in real-time. Het weer blijft daarin niet achter. Ventusky biedt een weerkaart die helemaal van deze tijd is: je krijgt live op beeld hoe in Europa of elders in de wereld de wind waait, waar het bewolkt is en waar het regent. Ook informatie over de windsnelheid, windvlagen, luchtdruk en sneeuwdikte tover je tevoorschijn met één tik op de kaart. Dit alles op basis van geo-informatie.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

KMI

 

KMI – Het weer in België is de officiële app van het KMI. Ze brengt je in één oogopslag het actuele weer van uur tot uur, de verwachting van de komende week, en drie grafieken met de verwachting voor de komende 14 dagen wat betreft maximum en minimum temperatuur, en neerslag. Anders dan de naam van de app doet vermoeden kan je er plaatsen in de gehele Benelux mee opsnorren. Plaatsen buiten de Benelux bekijken, bijvoorbeeld je vakantieadres, is met deze app niet mogelijk.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

Buienradar

 

Buienradar is het weerplatform van het Nederlandse RTL. Hart van de website en app is het gekende radarbeeld dat je inzage geeft in de neerslag van nu en de komende uren. Maar Buienradar biedt je ook het ‘gewone’ weerbericht, tot veertien dagen en waarvan de komende vijf dagen zelfs per uur.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

Laatste reacties