Magazine

Dit zijn de 8 beste weer-apps

Niets is zo veranderlijk als het weer, maar gelukkig kunnen we gebruikmaken van weerapps. Die bieden je op de eerste plaats de weersvoorspelling voor de komende dagen tot weken. Maar in dit digitale tijdperk zijn er nog veel meer snufjes waarvan Armand Pien gesmuld zou hebben. Elke weerapp toont de weerssituatie en -verwachting weer net even anders. In dit artikel zetten we 8 van de beste gratis weerapps voor je op een rij. Hiermee volg je de meteorologische omstandigheden en verwachtingen voortaan op de voet.MeteoBlue

 

MeteoBlue vertelt je met de grootste precisie of we een blauwe hemel mogen verwachten, op welke plaats ter wereld dan ook. De app biedt een vijf- en veertiendaagse verwachting, met als unieke feature dat er ook een verwachtingspercentage wordt weergegeven. Daardoor kan je zien hoe betrouwbaar een verwachting is. Ook kan je voor elke gewenste locatie een regenrader en wolkenfoto opvragen.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

KMI

 

KMI – Het weer in België is de officiële app van het KMI. Ze brengt je in één oogopslag het actuele weer van uur tot uur, de verwachting van de komende week, en drie grafieken met de verwachting voor de komende 14 dagen wat betreft maximum en minimum temperatuur, en neerslag. Anders dan de naam van de app doet vermoeden kan je er plaatsen in de gehele Benelux mee opsnorren. Plaatsen buiten de Benelux bekijken, bijvoorbeeld je vakantieadres, is met deze app niet mogelijk.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

 

Ventusky

 

Steeds meer informatie verschijnt op internet live, visueel en in real-time. Het weer blijft daarin niet achter. Ventusky biedt een weerkaart die helemaal van deze tijd is: je krijgt live op beeld hoe in Europa of elders in de wereld de wind waait, waar het bewolkt is en waar het regent. Ook informatie over de windsnelheid, windvlagen, luchtdruk en sneeuwdikte tover je tevoorschijn met één tik op de kaart. Dit alles op basis van geo-informatie.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Buienradar

 

Buienradar is het weerplatform van het Nederlandse RTL. Hart van de website en app is het gekende radarbeeld dat je inzage geeft in de neerslag van nu en de komende uren. Maar Buienradar biedt je ook het ‘gewone’ weerbericht, tot veertien dagen en waarvan de komende vijf dagen zelfs per uur.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

CARROT Weather

 

CARROT Weather geeft het weerbericht een compleet nieuwe dimensie. Op de eerste plaats tref je er een prima voorspelling in aan, gebaseerd op selecteerbare bronnen. Bijzonder is ook dat je decennialang terug in het verleden kan kijken naar het weer van toen. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld de gevoelstemperatuur, de zonnestand en de luchtvochtigheid te zien.

 

Maar CARROT onderscheidt zich vooral door een komische noot aan het weerbericht toe te voegen. Afhankelijk van hoe je de app instelt, wordt het weerbericht vergezeld van een vrolijke, brutale of sarcastische opmerking. CARROT is dan ook een weer-bot met een persoonlijkheid, aldus de ontwikkelaar. Het fijnste aan deze app is nochtans dat je hem helemaal kunt aanpassen met informatie die voor jou van belang is. Daartoe zijn er allerlei handige widgets beschikbaar, zoals het weer per uur, per locatie met buienradar, weekvoorspellingen en nog veel meer.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Weer & Radar

 

Weer & Radar is een prima alles-in-één weerapp met betrouwbare weersverwachtingen voor korte en lange termijn, een buienradar, actuele waarschuwingen voor noodweer, hooikoortsinfo en sneeuwhoogten. Weer & Radar geeft nauwkeurige informatie over het huidige weer op jouw actuele locatie en voor andere plaatsen wereldwijd. Het is een Nederlandstalige app uitgegeven door de Duitse weersite Wetteronline.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

Weawow

 

Weawow is een gratis en advertentievrije weerapp, verfraaid met prachtige weergerelateerde foto’s gemaakt door fotografen over de hele wereld. De app maakt standaard gebruik van de weerdata van Met Norway, een Noors intituut dat de beste weersvoorspellingen schijnt te hebben. Je kan echter ook andere weersinstituten selecteren en ze makkelijk met elkaar vergelijken. De fraaie interface biedt de mogelijkheid om allerlei widgets te installeren.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

WeatherPro

 

WeatherPro is een van de meest geliefde apps voor gedetailleerde weersinformatie. De app kreeg enkele jaren geen update meer en het voortbestaan van de app was onzeker. Sinds mei 2021 wordt de app echter weer regelmatig bijgewerkt. Voor 99 cent per maand heb je WeatherPro Premium, waarmee je onder meer een veertiendaagse verwachting met uurlijkse verwachtingsdata kan opvragen.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

Laatste reacties