Magazine

Deze dieren tover je dankzij Google in je huis!

Even de sleur van het thuiszitten doorbreken? Tover dan eens een wildvreemd beest in je huis! Een tijger, een slang, een egel, een beer, een adelaar of zelfs een octopus – dankzij Google lijkt het alsof deze beesten levensgroot tegenover je zitten. Het bedrijf maakt daartoe gebruik van Augmented Reality (AR), de techniek waarbij live elementen worden toegevoegd aan de werkelijkheid. Dat alles via het beeldscherm van je smartphone of tablet, natuurlijk.

  

Hoe werkt het?

 

De 3D-dierentool werkt als volgt. Ga naar de webbrowser van je mobiele telefoon, open Google.be en typ de naam van een dier in de zoekmachine, bijvoorbeeld ‘panda’ (volledige lijst van mogelijke dieren hieronder). Op de resultatenpagina scroll je iets naar beneden en tik je op ‘Weergeven in 3D’. Scan vervolgens met de camera de ruimte om je heen. Dat kan enkele tientallen seconden duren. En dan verschijnt het dier op ware grootte virtueel in je kamer, in 3D, bewegend en al.

 

De functie werkt op Android-telefoons (met Android 7.0 of hoger), op iPhones vanaf de 6S en op tablets en iPads.

 


Populair

 

De 3D-dierentool blijkt in quarantainetijd een vondst voor jong én oud. Als je kinderen hebt, zijn ze er vast wel even zoet mee. Het is leerzaam, grappig en soms ook wel even griezelig.

 

Tip: maak een foto van het beest samen je kind. Dat doe je door tijdens de AR een screenshot te maken. Met sommige telefoons kan je er ook een filmpje van maken (screen record).

 


Beschikbare dieren

 

Je kan niet álle beesten zo bekijken – vooralsnog geen vogelspin of schorpioen op je bureau dus. Welke beestjes je wél in je living, slaapkamer, badkamer of tuin kan laten verschijnen? Dit is de voorlopige lijst:

 

Adelaar
Alligator
Ara (papegaai)
Bruine beer
Luipaard (panter)
Eend
Egel
Geit
Haai
Hert
Hond: bulldog, dwergkeeshond, mopshond, labrador, rottweiler
Kat
Koningspython
Leeuw
Octopus
Paard
Panda
Pinguïn
Schildpad
Shetland pony
Tijger
Wasbeer
Wolf

 

Kortom, voorlopig meer dan zat voor een complete safari in je huis!

Laatste reacties