Magazine

Datingapp: Inner Circle

Op veel datingapps kom je nepprofielen tegen. Denk je misschien wel de ware te hebben gevonden, begint die ineens over crypto of investeringen. Frustrerend en bovendien zonde van je tijd. Inner Circle is een datingapp die korte metten wil maken met scammers en fakers. Dit door extra verificatiestappen in te bouwen. Wellicht is het voor jou het betere alternatief voor Tinder. Maar je moet wel aan wat eisen voldoen.

 

Datingapp met controle

 

Inner Circle is een online datingplatform dat zich vooral op hoger opgeleide, stadse singles richt. Het lijkt een doorsnee datingapp, maar met als groot verschil dat gebruikers van tevoren worden gescreend. Ben je een echt persoon? Klopt je leeftijd? Pas je wel goed bij de app? Maar ook: ben je wel succesvol en ambitieus genoeg? Ja, zelfs je foto’s worden gecontroleerd en je wordt afgekeurd als je ‘duck face mirror selfie’ plaatst. Dit alles wordt beoordeeld door een vijfkoppige jury.

 

Kwaliteit voor kwantiteit

 

Door deze extra verificatiestappen is het aantal nepprofielen zeer laag. Maar, door die stappen is de app ook iets minder toegankelijk, waardoor het aantal singles een pak kleiner is dan op bijvoorbeeld bij Tinder. Ook moet je betalen om van de meeste goede functies gebruik te kunnen maken. Kwaliteit gaat hier dus duidelijk over kwantiteit.

 

Toch heeft de app inmiddels een gebruikersbestand van meer dan 1,5 miljoen gebruikers wereldwijd, in 41 steden in 25 landen.

 

Gelijkgestemden

 

De gemiddelde gebruiker van Inner Circle is 31, de meesten zijn tussen de 25 en 45 jaar. Verder zijn ze goed opgeleid en hebben ze een succesvolle carrière.

 

Hoewel selectief zijn controversieel is, zegt Inner Circle-baas Vermeulen tegen Insider dat de screening “noodzakelijk” is om “gelijkgestemde mensen te verbinden” en “balans” te creëren.

 

De app heeft heeft misschien wel de reputatie ‘elite’ te zijn, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat je niet wordt geaccepteerd als je student bent of in een lagerbetaalde job werkt: je hoeft alleen maar te laten zien dat je serieus bent over daten en moeite steken in je profiel.

 

 

Downloaden

 

Inner Circle is als app beschikbaar voor iOS en Android.
 

Laatste reacties