Magazine

De 10 beste sites voor interieurinspiratie

interieurHet internet kan een zegen zijn voor alle inrichtingsfanaten. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Hieronder helpen we je graag een eindje op weg. Dit zijn namelijk onze tien lievelingssites op het gebied van interieurinspiratie. Of het nou gaat om meubilair, decoratie, accessoires of complete woonconcepten, dankzij deze websites word je ongetwijfeld op lumineuze, smaakvolle ideeën gebracht.

 

Houzz.co.uk

 

Geboekstaafd als de grootste online collectie van ideeën voor huisverbetering levert deze ‘Wikipedia van interieurs’ inspiratie voor elke ruimte in je huis. De formidabele databank bevat meer dan een miljoen afbeeldingen. Als gebruiker kun je hier bovendien een ‘Ideeënboek’ aanleggen met je favoriete referenties. Dat maakt van Houzz niet enkel een absolute autoriteit in het domein, maar ook gewoon een handige tool.

 

houzz

 

www.houzz.co.uk

 

Homecrux

 

Op Homecrux.com krijg je de laatste updates met betrekking tot slim en groen wonen, samen met een zicht op de nieuwste trends qua binnenhuisinrichting. Zo wil de site een kernachtige samenvatting geven van alles wat de wereld te bieden heeft voor je huis: decorideeën, trends, interieurdesign en renovatie, maar ook huishoudtoestellen, accessoires en belichting.

 

homecrux

 

www.homecrux.com

 

Interieurdesigner.be

 

Interieurdesigner.be ziet zichzelf als een platform voor designers, consumenten en ondernemers. Iedereen kan er zichzelf laten inspireren. Je vindt er tal van tips en krijgt er zicht op de nieuwste trends. Het motto? Desire to inspire. Tot de auteurs behoren onder andere Sarah Van Passel, Rik Six en Bram De Vos.

 

 

www.interieurdesigner.be/binnenkijken

 

iCreatived

 

Deze blog is enigmatisch en kun je eindeloos blijven bezoeken. Ze is gewijd aan ‘high-concept’ interieurs en geeft je zo inzicht in tal van ingenieuze en unieke woonconcepten. Extra aandacht gaat uit naar multifunctioneel meubilair.

 

icreatived

 

icreatived.com

 

Woonblog.be

 

Woonblog.be is relatief jong en toch al zeer ervaren. De blog werd gestart in 2012 door het Antwerps koppel Britt en Tom, hun dochtertje Mona en hun drie katten. Eerste onderwerp werd de renovatie van hun eigen Antwerps appartement. Nog datzelfde jaar ging Woonblog.be lopen met de Best Design Blog Award van Knack Weekend. Eind 2013 volgde zelfs een eerste Woonboek, uitgegeven bij Van Halewijck. Woonblog.be is dan ook een zeer persoonlijke blog, die vanuit eigen ervaringen inspiratie en tips aanreikt voor woningrenovatie.

 

woonblog

 

www.woonblog.be

 

Design Milk

 

Vervelende compromissen kunnen huiseigenaars afleiden. Design-milk.com is dan een ideaal bronnenboek voor overwogen wonen. Drijvende kracht is Jaime Derringer uit New Jersey. Zijn oog voor de detail helpt je je ruimten tot in de puntjes af te werken.

 

 

www.design-milk.com

 

Dwell.com

 

Dwell.com toont moderne woningen op hun comfortabelst. Hier krijg je geen foto’s van perfecte interieurs, maar van ruimten waarin geleefd wordt, terwijl erin geleefd wordt. De makers zien zichzelf daarbij als ‘leuke modernisten’. Hun stijl is flexibel en vertrekt vanuit een nieuwsgierigheid naar materialen en methoden. Massaproductie en schoonheid gaan hier vaak hand in hand in een levendige, optimistische levensfilosofie.

 

dwell

 

www.dwell.com

 

decor8

 

Deze site is het geesteskind van Holly Becker, een Amerikaanse blogster wonend en werkend in Duitsland. Haar blog toont meer dan 1000 pagina’s vol met “super duper” stylisten. De nieuwste decoratieboeken en de hipste sites passeren ook de revue.

 

decor8

 

decor8blog.com

 

Lonny.com

 

Lonny.com is niet zomaar een blog, maar een tweemaandelijks online magazine. Dat is meteen ook de grote kracht van deze site: de look. Dit online blad ziet er zo goed uit dat je er uren in kunt verdwalen. Het opzet is dan ook in handen van een aantal van de mensen achter Domino, een bejubeld Amerikaans interieur-magazine, wiens einde door velen betreurd werd. Lonny concentreert zich op bijzondere en bijzonder typische Amerikaanse woningen: kleurrijk, lichtrijk, een beetje gek en vaak ook (sixties en seventies) retro. Je moet wel oppassen voor een zeer gevaarlijke tool. Wanneer je met je muis over een favoriet item schuift, krijg je namelijk meteen de plaats te zien waar je dat object kunt kopen.

 

lonny

 

www.lonny.com

 

Treasure Hunt

 

Dit is een fascinerende blog over conservatie en renovatie. Ze neemt een kijkje achter de schermen van het Britse National Trust. Zo krijg je inzicht in verschillende grote renovatieprojecten.

 

treasurehunt

 

nttreasurehunt.wordpress.com

Laatste reacties