Magazine

Webshop: Ikea.be, eindelijk online shoppen bij IKEA

Hij is eindelijk online: de Belgische webshop van IKEA! Vanaf nu kan je dus zetels kopen vanuit je luie zetel. En alle andere 1001 artikelen die het Zweedse woonwarenhuis aanbiedt. Er bestond weliswaar al een Belgische IKEA-website waarop je promoties en hoogtepunten uit hun collectie kon ontdekken. En via de dienst Click & Collect kon je die producten ook bestellen en afhalen in een IKEA-warenhuis of op een afhaalpunt. Daarnaast was er al de dienst Pick & Delivery, waarmee je aankopen in de fysieke winkel thuis kan laten bezorgen. Maar een échte webshop was er dus nog niet, tot vandaag.

  

Redesign

 

De lancering van de Belgische IKEA-webwinkel valt tegelijk met die van het redesign van de complete IKEA-website, in alle landen dus. De blauwe navigatiebalk is verdwenen; daarvoor in de plaats voortaan een frisse ‘less is more’-look, waarin je niet alleen kan shoppen, maar ook inspiratie opdoen door de woonideeën die ze je presenteren.

 

Bestellen en leveren

 

Maar het gaat natuurlijk om de webwinkel. Die omvat zowat 7500 producten voor elke kamer van je huis. De levertijd van je bestelling varieert per product tussen twee en zes dagen en is meteen zichtbaar in je digitale winkelkarretje. De verzendkosten bedragen tussen € 4,99 (voor bestellingen van minder dan 5 kg) en € 229,00 (voor bestellingen van meer dan 500 kg), afhankelijk van het gewicht van je bestelling. Let op: bestellingen die je via Ikea.be plaatst kunnen enkel in België worden geleverd.

 

 

Winterslag

 

Grotere bestellingen worden doorgaans vanuit het IKEA-distributiecentrum in Winterslag bij Genk per vrachtwagen geleverd door het Belgische VPD. Bestellingen met kleinere producten, zoals nachttafeltjes, kaarsen, lampen of kussens, worden verwerkt in het IKEA-distributiecentrum in Dortmund en geleverd via het distributienetwerk van PostNL.

 

Jobs

 

Om de activiteiten voor haar webshop te ondersteunen, wierf IKEA België al meer dan 120 extra medewerkers aan. Dat vooral om het Customer Support Center, de logistieke teams in het distributiecentrum van Winterslag en het centrale e-commerceteam te ondersteunen.

 

www.ikea.com/be/nl/

Laatste reacties