Magazine

De 10 meest gefotografeerde plekken op Instagram in 2014

De video The Instagram Generation al eens gezien? Die legt je uit hoe Instagram en gelijkaardige sociale foto-applicaties ervoor zorgen dat we "in twee werkelijkheden tegelijk" leven. De Instagram-generatie beseft dat alle momenten voorbij vliegen en probeert die momenten te conserveren nog terwijl ze ze meemaken. Ze creëren een herinnering nog voordat die herinnering is en dankzij fotofilters kan men ook nog eens de sfeer van die herinnering bepalen. Begrijp je wel? Een mooie filosofische gedachte aan het einde van een jaar waarin Instagram Twitter voorbijstak in aantal gebruikers, en waarin er dagelijks meer dan 60 miljoen herinneringen werden gecreëerd in de vorm van foto's en video's. Miljoenen selfies dus, dat is zeker, maar toch ook ontelbaar veel kiekjes van interessante plekken op aarde. Hieronder de tien populairste Instagram-locaties op basis van geotagging, gemeten over 2014.

 

10. Dubai Mall, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

 

Het grootste winkelcentrum van de wereld, deel uitmakend van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Er is ruimte voor zo'n 1200 winkels. De totale winkeloppervlakte bedraagt meer dan een half miljoen vierkante meter. Genoeg om heel wat foto's te trekken.

 

 

9. Yankee Stadium, New York City, Verenigde Staten

 

Het Yankee Stadium het stadion van honkbalclub New York Yankees. Het kwam in 2009 in de plaats van het uit 1923 daterende oude stadion met dezelfde naam dat pal naast het huidige lag en plaatsmaakte voor een park.

 


 

8. Madison Square Garden, New York City, Verenigde Staten

 

Een van 's werelds bekendste evenementenhallen, waar veel sportevenementen en muziekconcerten worden gehouden.

 

 

7. Rode Plein, Moskou, Rusland

 

Het hart van Rusland en het toneel van vele historische gebeurtenissen. Geen mobieltje blijft hier onaangeroerd.

 


 

6. Louvre, Parijs, Frankrijk

 

Daar waar Mona Lisa in de gaten houdt dat er niet met flits wordt gefotografeerd.

 

 

5. Gorkipark, Moskou, Rusland

 

Die andere fameuze spot in Ruslands hoofdstad, waar de Moskovieten hun rust en ontspanning vinden.

 

 

4. Siam Paragon, Bangkok, Thailand

 

Ook zo'n kolos van een winkelcentrum, desondanks niet meer Thailands grootste: dat is sinds 2006 het naastgelegen Central World. Siam Paragon was vorig jaar nog aanvoerder van deze lijst.

 


 

3. Times Square, New York, Verenigde Staten

 

Op het drukste plein van New York valt altijd wel iets te fotograferen.

 


 

2. Dodger Stadium, Los Angeles, Verenigde Staten

 

Met stip gestegen van 8 naar 3: het fotogenieke honkbalstadion van de Los Angeles Dodgers, dat 56.000 toeschouwers kan herbergen.

 


 

1. Disneyland, Anaheim, Verenigde Staten

 

Vorig jaar nog op 3 in deze lijst. Dit jaar is 's werelds bekendste pretpark ook 's werelds meest gefotografeerde plaats op Instagram.

 

Laatste reacties