Magazine

Eenvoudig infographics maken met Infogr.am

Infographics zijn informatieve illustraties, waarmee complexe data op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier worden gepresenteerd. Je komt ze dagelijks in groten getale tegen op het internet. Websites als Coolinfographics.com en Information Is Beautiful verzamelen de beste en leukste. Maar wat nou als je zélf zo'n fraaie visualisatie wilt maken? Voor op je website of voor een schoolpresentatie bijvoorbeeld. Infogr.am biedt dan wellicht uitkomst voor je. Met deze gratis webapplicatie kan je snel en eenvoudig infographics maken op basis van bestaande templates.

 

Pro-versie

 

Na een vliegensvlugge registratie of door simpelweg aan te loggen via je Facebook- of Twitter-account kan je met Infogr.am meteen aan de slag. Het sobere openingsscherm biedt je drie opties: Create, Library (waar je je eventueel eerder opgeslagen werken vindt) en Pro. De zopas gelanceerde Pro-versie (18 USD/maand) biedt additionele templates en de mogelijkheid om jouw infographics te downloaden, meer bepaald als PDF of PNG. Met de gratis variant kan je je graphic niet downloaden, maar uiteraard wel delen via een URL (http://infogr.am/jouw-infographic) of embedden in jouw website of blog.

 

Je graphic creëren

 

Via de knop Create kan je je informatieve visualisatie in elkaar gaan steken. Daar worden je tal van gereedschappen toe aangereikt, zoals grafieken in vele soorten en maten, landkaarten (voor als je landen met elkaar wilt vergelijken, bijvoorbeeld op bierprijzen) en de mogelijkheid om foto's en video's (enkel YouTube en Vimeo) in te voegen. De grafieken en kaarten zijn eenvoudig te genereren via Excel-achtige rekenbladen. Je kan ook gegevens opladen vanuit een xls(x)- of csv-bestand. Lettertypes zijn voor elke template vastgesteld en kan je niet aanpassen. Bij 'settings' (zie het tandwielicoontje linksboven) kan je de breedte van je graphic instellen en eventueel een andere template kiezen.

 

 

Groei

 

Infogr.am groeit als kool. In een jaar tijd werden al 700.000 infographics gecreëerd. Elke maand komen er volgens Infogr.am 100.000 nieuwe bij. Niet verwonderlijk, dunkt ons, want het maken van infographics gaat zeer vlot en eenvoudig – geheel via de browser, en het eindresultaat oogt mooi. Grootste concurrent van Infogr.am – en waardig alternatief – is Visual.ly.

Laatste reacties