Magazine

Facebook Messenger Rooms: videobellen met vijftig personen tegelijk

Na een aankondiging eind april is Messenger Rooms nu een feit: Facebooks nieuwe videobeldienst is vanaf vandaag wereldwijd te gebruiken, meldt het bedrijf. Met Messenger Rooms kan je videobellen met vijftig personen tegelijk, zonder tijdslimiet. De dienst is te gebruiken in de vanuit de laatste versie van de mobiele app en de desktopapp van Messenger. Je hoeft dus geen aparte app te downloaden.

  

Iedereen kan meedoen

 

Met Messenger Room kan je zelf een ‘kamer’ aanmaken en deze delen via het Facebook-nieuwsoverzicht, Groepen en Evenementen, zodat andere Facebook-gebruikers direct kunnen deelnemen aan het gesprek. Maar je kan de link naar de kamer ook met niet-Facebook-gebruikers delen, zodat ook zij kunnen meedoen.

 

Kamer beheren

 

Als beheerder van de virtuele babbelruimte kan je zien wie er deelnemen, je kan ongewenste gasten verwijderen en je kan de kamer op slot gooien zodat verder niemand meer kan aansluiten.

 

Messenger Rooms versus ZOOM

 

Met Messenger Rooms heeft onder meer ZOOM er weer een geduchte concurrent bij. Met ZOOM kan je weliswaar tot met wel honderd personen tegelijk videochatten, maar de gratis versie kent een tijdslimiet van veertig minuten. Bij Messenger Rooms is er zoals gezegd géén limiet.

 

WhatsApp

 

Ook die andere chatapp van Facebook, WhatsApp, bracht onlangs een update uit, waardoor je voortaan met acht personen tegelijk ongelimiteerd kan videobellen. Voor ‘gewone’ gesprekken met vrienden, waarvoor WhatsApp vooral gebruikt wordt, is dat meestal voldoende.

Laatste reacties