Magazine

Videobellen met WhatsApp kan voortaan met acht personen

Videobellen is dezer dagen voor velen een onmisbare mogelijkheid om met familie en vrienden in contact te blijven. Digitale groepsgesprekken zijn inmiddels onderdeel van ons dagelijks leven. Wie WhatsApp daarvoor gebruikt, stuitte tot voor kort op de restrictie van maximaal vier deelnemers tegelijk. Maar die is inmiddels versoepeld: in de maandag gelanceerde update van de app kunnen maximaal acht personen aan een gesprek deelnemen.

  

Update

 

De update is inmiddels beschikbaar in de App Store, voor iOS-gebruikers dus. Op Google Play is de nieuwe versie nog niet beschikbaar, maar Android-gebruikers kunnen haar al wel downloaden via de website van WhatsApp. Waarschijnlijk wordt de update snel toegevoegd aan de appwinkel van Android.

 

Concurrentie

 

WhatsApp is in ons land een van de meest gebruikte tekst-chatapps en hoopt met de update nu ook meer videochatters aan zich te binden.

 

De dienst, onderdeel van Facebook, lijkt precies de hete adem van andere videochatapps in de nek te voelen. Zo kon je met het populaire Houseparty al met achten tegelijk videobabbelen, terwijl er bij Google Hangouts (10), Facetime (32), Skype (50) en ZOOM (100) zelfs nog veel meer deelnemers toegestaan zijn.

 

WhatsApp in coronatijd

 

WhatsApp werd in coronatijd tot voor kort óók veel gebruikt voor het versturen van nepnieuws. De dienst heeft dat inmiddels aan banden gelegd: je kan ‘vaak gedeelde’ berichten nog maar naar één persoon per keer doorsturen. Volgens WhatsApp heeft deze restrictie ertoe geleid dat populaire berichten wereldwijd zo’n 70 procent minder worden verspreid.

Laatste reacties