Magazine

Tinder: binnenkort kan je wereldwijd swipen

Als Tinder-gebruiker kan je binnenkort ook buiten de landsgrenzen op zoek gaan naar je ultieme datekandidaat. De datingapp voegt een wereldwijde modus toe, die vanaf eind mei zal worden ‘uitgerold’. Fysieke nabijheid zal dus niet langer een voorwaarde zijn om met iemand te kunnen chatten. Volgens Tinder heeft de coronacrisis laten zien dat je iemand ook op afstand, digitaal dus, goed kan leren kennen.

  

Videobellen

 

Het lijkt er dan ook op dat Tinder meer focus gaat leggen op chatten in plaats van daadwerkelijk daten. Onlangs werd ook al een videochatfunctie aangekondigd die binnen enkele maanden beschikbaar moet zijn. Daarnaast komen er trivia in de app beschikbaar zodat je online meer met elkaar kan doen dan enkel berichtjes sturen.

 

Paspoort

 

Tot op heden kan je alleen gematcht worden met mensen in jouw buurt, binnen een cirkel die je zelf groter en kleiner kan maken. Met de wereldwijde modus kan je mensen van eender welke plaats op je beeldscherm toveren en beoordelen. Dat kan trouwens nu ook al, met de betaalde functie Paspoort. Het is niet duidelijk wat de verschillen zullen zijn tussen deze functies.

 

Nog even geduld

 

De wereldwijde modus komt eind mei al beschikbaar voor de eerste gebruikers, maar volgens Tinder duurt het nog “enige tijd” voor de functie voor iedereen op het platform beschikbaar is.

Laatste reacties