Magazine

Nieuw in Google Lens: handgeschreven tekst kopiëren en plakken

Google Lens was al min of meer een alleskunner, maar er is nog mooie functie bij gekomen: het kopiëren van handgeschreven tekst, zodat je die kan plakken naar je computer. Het is dus niet langer nodig geschreven tekst eerst handmatig uit te typen. Het moet wel een net handschrift zijn.

 

Lens maakt je camera slim

 

Met Google Lens verandert je telefooncamera in een zoekmachine. Door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning kan de app, via je camera, objecten detecteren.

 

Daar kan je vervolgens allerlei handige dingen mee doen. Bijvoorbeeld vergelijkbare producten zoeken, dieren en planten herkennen, boeken en media ontdekken, codes scannen en ook teksten scannen en kopiëren en bijvoorbeeld direct vertalen.

 

Hoe het werkt

 

Sinds de jongste update van Google Lens kan de app ook handgeschreven tekst herkennen. Een kwestie van de camera op bijvoorbeeld een nota te richten en de gewenste tekst te selecteren.

 

Als het goed is, wordt de tekst herkend en omgezet in gewone letters. Vervolgens kan je de tekst kopiëren en plakken naar een andere app.

 

Je kan de gekopieerde tekst ook makkelijk direct in een Google Docs-document plakken. Op die manier kan je ook op je computer over de tekst beschikken, mits je via Google Chrome bent ingelogd op hetzelfde Google-account als je computer.

 

Maar je kan de tekst bijvoorbeeld ook naar jezelf of iemand anders mailen.

 

 

Netjes schrijven!

 

Een voorwaarde voor dit stukje digitale magie is dat je een enigszins net handschrift hebt. Ook dan laat Google nog wel eens steekjes vallen, maar over het algemeen tonen veel eerste gebruikers zich positief over de nieuwe functie.

 

Woorden uitspreken

 

Met de Lens-update kan Chrome nu ook woorden uitspreken. Wanneer je via de app tekst selecteert, krijg je de functie ‘Luister’ te zien.

 

Volgens Google is dat handig in situaties waarbij een gebruiker een nieuwe taal probeert te leren en een woord tegenkomt waarbij de uitspraak niet duidelijk is.

 

Gratis downloaden

 

Google Lens is als losse app alleen beschikbaar voor Android, maar de functionaliteiten zitten ook in de Googles algemene iOS-app.

Laatste reacties