Magazine

Tip: laat irritante vrienden op Facebook 30 dagen ‘snoozen’

Je kent dat wel: die vriend die net vader is geworden en je in je Facebook-nieuwsoverzicht overlaadt met babyfoto’s. Schattig, maar na enige tijd heb je die babyvreugde wel gezien. Of die vriendin die op vakantie is en geen moment onbenut laat om zonnige kiekjes plaatsen, terwijl jij hier rilt van de kou. Nu, gelukkig kan je alles en iedereen ‘ontvolgen‘ of ‘ontvrienden‘. Maar soms is dat weer net te radicaal. Sommige mensen, sites of groepen wil je gewoon tijdelijk het zwijgen opleggen. En ook dat is mogelijk, dankzij de functie Snooze. Die zorgt ervoor dat de bron van ergernis zich gedurende 30 dagen koest houdt. Met deze functie wil Facebook zijn gebruikers meer controle geven over wat zij te zien krijgen.


 

30 dagen stil

 

Er zijn binnen Facebook twee routes die je kan volgen om iemand te snoozen.

 

Methode 1

 

De handigste is die via je nieuwsoverzicht. Om iemand te laten ‘snoozen’ klik je in je nieuwsoverzicht op de drie bolletjes bovenaan een post (zowel in de pc-versie als de mobiele versie). Dan verschijnt het vertrouwde menu waarin je het bericht kan opslaan, verbergen of de afzender van het bericht kan ontvolgen. Daarnaast vind je er de optie ’30 dagen lang snoozen’.

 

 

Methode 2

 

De andere methode is via Instellingen en privacy. Op de pc geraak je hier als je rechtsboven op je profielfotootje klikt. Klik vervolgens op Voorkeuren voor overzicht. Selecteer Snoozen.

 

 

 

Vervolgens verschijnt een pagina met alle personen die je al eens gesnoozed hebt en degenen die je momenteel gesnoozed hebt. Klik naast het profiel, de pagina of de groep waarvoor je snoozen wilt inschakelen op het klok-icoontje.

 

 

Methode 2 op mobiel iOS

 

Op een mobiel apparaat van iOS tik je op de drie streepjes rechtsonder. Dan even scrollen naar Instellingen en privacy en vervolgens op Instellingen tikken. Scrol omlaag en selecteer Overzicht onder Voorkeuren. Tik op Snoozen. Tik vervolgens naast het profiel, de pagina of de groep op het inschakelen van snoozen.

 

Methode 2 op mobiel Android

 

Tik rechtsboven op op het menu, de drie streepjes. Scrol omlaag, tik op Instellingen en privacy en tik op Instellingen. Scrol omlaag en selecteer Overzicht onder Voorkeuren. Tik onder Connecties op Snoozen. Tik naast het profiel, de pagina of de groep waarvoor je snoozen wilt in- of uitschakelen.

 

‘Ontsnoozen’

 

Wil je het snoozen van een persoon of pagina ongedaan maken, handel dan als in methode 2, met het verschil dat je Snoozen uitschakelen gebruikt in plaats van inschakelen.

Laatste reacties