Magazine

Tip: meest recente verslagen weergeven in je Facebook-nieuwsoverzicht in 2023

Als je je nieuwsoverzicht in Facebook opent, krijg je verslagen te zien waarvan Facebook dat ze voor jou interessant zijn. Een speciaal algoritme selecteert daartoe de populairste berichten van vrienden, pagina’s en groepen waar jij de meeste binding mee hebt, ook wel topverslagen genoemd. Maar wat als je álle verslagen wilt zien, in chronologische volgorde? Ook dat is mogelijk, maar de optie zit wel wat verstopt. In dit artikeltje lees je waar.

  

Op computer

 

In de computerversie van Facebook, in je internetbrowser, open je de startpagina en klik je in het menu links op Overzichten. Bij All krijg je nu alle verslagen in chronologische volgorde te zien.

 

 

Je kan in dit onderdeel ook overzichten verkrijgen van bijvoorbeeld favorieten, groepen of pagina’s.

 

Als je terugkeert naar de startpagina krijg je weer het overzicht volgens het algoritme te zien. Het zit dus niet standaard in jouw Facebook.

 

Op mobiel

 

Gebruik je Facebook via een mobiele app, dan zit de ‘meest recent’-functie nog wat dieper verstopt. Voor alle mobiele apps (iPhone, iPad, Android, alsook voor Facebook Lite) geldt:

  1. Tik op de menuknop (de drie horizontale streepjes);
  2. Tik op Overzichten;
  3. Je krijgt nu een chronologisch overzicht van je verslagen.

 

 

Als je terugkeert naar de startpagina krijg je weer het overzicht volgens het algoritme te zien. Het zit dus niet standaard in jouw Facebook.

 

Andere voorkeuren voor je nieuwsoverzicht

 

Overigens ben je niet volledig overgeleverd aan de grillen van het Facebook-algoritme. Je kan de topverslagen namelijk op punten naar believen aanpassen, zoals prioriteren wie je als eerste wil zien en berichten van bepaalde personen (tijdelijk) verbergen. Meer daarover in dit artikel.

Laatste reacties