Magazine

Flappy Bird: speel het irritante spelletje online!

Frustratiefans halen al enige tijd massaal hun hart op aan Flappy Bird, een even populair als gehaat spelletje met een irritant vogeltje in de hoofdrol. Het spel, dat vorig jaar ontwikkeld werd door de Vietnamees Dong Nguyen, werd in de afgelopen weken onverwacht een enorme hype. Flappy Bird voor Android en iOS werd al meer dan 50 miljoen keer gedownload. Tot Nguyen afgelopen zaterdag tweette genoeg te hebben van alle heisa (ook van juridische claims?) en de game uit de appwinkels te zullen halen. Zondagavond voegde hij de daad bij het woord. Niet dat we nu van die irritante vogel verlost zijn, want je kan Flappy Bird intussen ook online in je browser spelen!

 

Nee, erg bijzonder is dat Flappy Bird niet. Sterker nog, het is eigenlijk een ordinaire ripoff van de aloude Helikopter Game en meer nog het daarop gebaseerde Piou Piou vs. Cactus uit 2011, gecombineerd met graphics en geluiden van Super Mario Bros. Het schaamteloze jatwerk ten spijt, is de game in korte tijd een enorme hit geworden en heeft maker Nguyen daar naar eigen zeggen stevig aan verdiend. Dat hij zijn creatie uit de appwinkels heeft gehaald, zou volgens critici dan ook vooral te maken hebben met juridische claims.

 

Had je Flappy Bird nog niet gedownload, dan kan je het nog altijd naar hartenlust spelen via je webbrowser, in flash. Wees verwittigd: het spel is reuze-irritant want véél te lastig. Om toch een highscore te kunnen behalen, lees je best deze 7 tips eens door. En wil het dan toch nog niet vlotten, dan zijn er ook nog rigoureuzere methoden om voor eens en voor altijd met die gehypte vogel af te rekenen. Enfin… veel speelplezier! En vooral: succes…

 

Let op: je kan het spel spelen door met de muis te klikken of door de spatiebalk te gebruiken. Gebruik je spatiebalk, klik dan steeds met je muis in het spel, anders zal dit niet werken!

 

 

flappybird.io

Laatste reacties