Magazine

Creatief met Super Mario

Super Mario is ruim 25 jaar na zijn debuut nog steeds ongekend populair. Of hij zich nou voortbeweegt in een kart of springend over blokjes en rioolpijpen, de Italiaanse loodgieter is en blijft onverwoestbaar. De nieuwste Mario-titel, Super Mario 3D Land, is in Japan pas twee dagen uit en haalt daar al recordverkopen. Nintendo mag zich met zijn besnorde mascotte dus weer in de handen wrijven. Maar het succes van de gameheld uit zich niet alleen in verkoop. Mario en de wondere wereld waarin hij zich voortbeweegt staan ook aan de basis van creatieve uitspattingen. YouTube staat er vol mee! Wij serveren je de leukste.

 

Stop Motion Mario

 

Er verschenen al diverse video's waarin Nintendo's gameheld tot leven komt door middel van stop motion. Beads 2 is echter veruit de mooiste die we tot nu toe zagen. Mario's weg leidt door badkamer en keuken, alwaar hij als vanouds moet afrekenen met schildpadden, wandelende skeletten én natuurlijk eindbaas Bowser. De video is gemaakt door een tweetal Mario-gekke Zweden met heel veel vrije tijd.

 

 

In een doosje

 

Ik zou je het liefst in een doosje willen doen. Waarom ook niet? SMB in een kartonnen doos en écht bespeelbaar! Als je een Goomba aanraakt, reset het spel zichzelf. Wil je ook zo'n speeldoos maken? Dat kan.

 

 

Schoolcabaret

 

Een YouTube-classic uit 2006. Een Mario-level live op de bühne!

 

 

Super Mario Line Rider

 

De eeuwigheidswaarde van het spel Line Rider is misschien niet zo groot als die van Mario en Luigi, maar het YouTube-filmpje waarin wereld 1-1 Line Rider-gewijs is uitgetekend, is een ware klassieker!

 

 

Op viool

 

Niet alleen de figuurtjes en graphics, maar ook de muziek van Super Mario blijkt een kunstzinnige inspiratiebron. Het muzikale thema van Nintendo's bestellerreeks werd al op vele instrumenten nagespeeld (van piano tot ukulele), maar deze vioolversie is wat ons betreft toch de beste. Al is het maar omdat ook de beroemde geluidseffecten niet vergeten worden.

 

 

Uiteraard nodigt het kleurrijke Super Mario ook uit tot teken- en schilderkunst. Een verzameling van 54 werkjes vind je hier.

 

 

Ziezo, genoeg creativiteit. Terug naar de essentie: ouderwets speelplezier!

Laatste reacties