Magazine

Maak je eigen levels met de Mario Maker – vanaf 2015 op de Wii U

Voor wie nooit genoeg kan krijgen van Super Mario Bros is er vanaf 2015 de Mario Maker, een officiële game voor de Nintendo Wii U waarmee je je eigen Mario-levels kan maken. In plaats van eindeloos met je ogen dicht door dezelfde werelden te springen, creëer je dus voortaan eindeloos veel nieuwe werelden en maak je die zo makkelijk of moeilijk als je zelf maar wilt. Het nieuwtje werd bekendgemaakt op de E3-gamesbeurs en intussen kan je al een voorsmaakje krijgen dankzij een trailer, te zien iets verderop in dit artikel.

 

Als je er altijd al van droomde om je eigen Mario-game te maken, dan kan je die droom in 2015 in vervulling laten gaan – mits je beschikt over een Wii U GamePad. Mario Maker is een editor waarmee je moeiteloos blokken, goomba's, pijpen en koopa troopa's kan positioneren. Vervolgens kan je je eigen levels proberen uit te spelen. Tijdens het spelen kan je de game pauzeren om items en objecten te verschuiven of te veranderen.

 

Het aardige aan Mario Maker is dat je met één druk op de knop kan switchen tussen de 8-bit-omgeving uit de originele Super Mario Bros. en de stijl van New Super Mario Bros. Verder valt op dat de vormgeving van de editor is gebaseerd op Mario Paint, een tekenprogramma voor de SNES uit 1992. Alleszins goed voor nog een extra toefje nostalgie.

 

 

Mario Maker is min of meer door toeval ontstaan. Een projectgroep in Japan ontwikkelde een systeem om eenvoudig nieuwe Mario-platformers te maken, maar kwam met zo'n leuk concept dat Nintendo besloot om er een game van te maken. Het is echter niet de eerste Mario-editor die ooit ontwikkeld werd. Een online applicatie genaamd Full Screen Mario zag vorig jaar het levenslicht en deze bevatte een heuse level-editor die je in je webbrowser kon gebruiken. Onder druk van Nintendo werd het hobbyproject echter snel weer offline gehaald. Daarnaast bestaan er natuurlijk al jaren hacks en emulatoren, waardoor we al volop hebben kunnen genieten van de moeilijkste en meest bizarre Mario-levels. En zelfs van de frustraties die zoiets oplevert…

 

Laatste reacties