Magazine

8 webtools voor een last minute-Valentijnscadeau

Morgen is het Valentijnsdag. Jawel, morgen is het 14 februari. Nog één dag te gaan dus… Krijg je het nu benauwd, omdat je de zogenaamde dag der liefde straal vergeten was of verdrongen had? Of omdat je resoluut voornemens was deze commerciële poeha te boycotten, maar je je ineens bedenkt dat je partner je dat niet in dank zal afnemen? Geen nood, want we zeiden het al: nog één dag te gaan en dat betekent genoeg tijd om last minute nog wat liefs voor je beminde te arrangeren. Ons voorstel: een origineel virtueel cadeautje, bij voorkeur in combinatie met iets wat je in real life nog snel kan regelen – een bos bloemen of op restaurant bijvoorbeeld. Hieronder acht suggesties om je geliefde digitaal te verrassen met iets creatiefs. Gratis bovendien, maar dat geheel terzijde.

 

1. Photofunia

 

Origineel zijn (origineler dan een e-card toch), zonder veel werk te moeten verzetten? Ga naar PhotoFunia en upload een foto van jullie tweetjes of eventueel van één van jullie. Kies één van de vele maffe effecten en klaar ben je. Grappig resultaat gegarandeerd. Er zijn meer van dit soort sites: zie hier. Veelal bieden ze ook effecten die met liefde te maken hebben.

 

 

2. Someecards.com

 

Wil je tóch een e-card versturen, dan vind je de beste sites hier op een rij. Wil je daarbij niet al te clichématig uit de hoek komen, dan raden we Someecards.com aan. Digitale kaartjes met originele en grappige teksten soms lief, maar ook vaak cynisch, stout en/of fout zijn. Let dus goed op welke kaart je kiest, al naar gelang het gevoel voor humor van je geliefde. Iets als I hope you prepare more for Valentine's Day than Russia prepared for the Olympics moet alleszins kunnen.

 

 

3. JustWink.com

 

Ook de e-cardsservice Justwink.com willen we je niet onthouden. Superleuke, originele kaarten die je kan personaliseren met foto, tekst én je handtekening. Gratis te gebruiken via de website of de app voor iOS of Android.

 

 

4. Lovestagram

 

De amoureze spin-off van Instagram, gecreëerd door de vriendin van één der Instagram-oprichters. Met Lovestagram kan je een slideshow compileren op basis van alle foto's die jij en je partner via de fotodienst met elkaar hebben gedeeld. Voor meer online slideshow-applicaties, check weeral onze webgids.

 

 

5. Valentijn-photoshoppen

 

Handig met Photoshop? Op Hongkiat.com vind je twintig tutorials waarmee je fraaie romantische effecten kan creëren. Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop.

 

 

6. Pinterest

 

Verras jouw mooiste met een Pinterest-board waarop je zijn of haar (eerder haar) favoriete dingetjes 'prikt'. Dat kunnen afbeeldingen, video's en websites zijn.

 

 

7. Spotify

 

Geen Valentijnsdag zonder lovesongs. Stel voor je geliefde een mooie playlist samen van liedjes die voor jou en jullie van betekenis zijn. Zijn er dat niet veel, dan vind je op Playlists.net heel wat suggesties voor romantische klanken. Meer over het gebruik van Spotify-playlists lees je hier.

 

 

8. Last minute-cadeau-ideeën

 

Wil je tóch nog op het laatste moment een 'écht' cadeautje kopen (of maken), dan kan je via onderstaande links wellicht wat ideetjes opdoen:

 

–  Mashable: 11 DIY Valentines to Make Your True Love
–  HuffPost: Cute Valentine's Day Gifts: 20 Ideas For Boyfriends And Girlfriends
–  HuffPost: 21 Cute Ideas For Boyfriends And Girlfriends

 

 

Alleszins: Happy Valentine's!

Laatste reacties