Magazine

Flightconnections.com: alle vluchten wereldwijd op één kaart

Als je vaak het vliegtuig neemt, is Flightconnections.com een bijzonder handige site. Hierop is in Google Maps een schat aan vluchtinformatie op ingenieuze wijze samengebracht. Via één enkele muisklik op die kaart kom je direct te weten naar welke bestemmingen je kan vliegen vanaf de luchthaven van jouw keuze. Over elke individuele vlucht krijg je bovendien de nodige informatie, en je kan desgewenst alternatieve vluchten met (meer) tussenstops bekijken. Tot slot biedt de site, die momenteel in bèta draait, nog allerlei alternatieve en aanvullende zoekmogelijkheden. Zo kan je alleen de vluchten op een bepaalde dag of met een bepaalde vliegtuigmaatschappij tevoorschijn toveren.

 

 

 

Helemaal ultiem zou het zijn als je vanop Flightconnections.com ook direct je vlucht kan boeken. We hebben echter van doen met een Amerikaanse webstek en voor de prijsinformatie en boekingen werken ze samen met Cheapair.com. Daarop kan je in principe ook vanuit België boeken, maar we kunnen ons voorstellen dat je voor het kopen van tickets een Belgische site verkiest.

 

Niettemin is Flightconnections.com een prachtige webtool waarmee je vluchtinformatie in één oogopslag letterlijk in kaart kan brengen.

Laatste reacties