Magazine

GoEuro, eenvouding reizen plannen door Europa

Update 8-9-2021: deze website is opgegaan in Omio.com.

 

Ben je deze zomer van plan een rondreis door Europa te maken? Dan komen de website en app van GoEuro wellicht van pas. Deze 2-in-1 routeplanner en reiszoekmachine vervangt diverse andere websites en maakt het plannen van je Europareis een stuk gemakkelijker. GoEuro, gelanceerd in 2013, was al actief in Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en sinds kort is de multimodale reiszoekmachine ook actief in de Benelux, Italië en Zwitserland. Door samenwerkingen met honderden trein-, bus- en vliegmaatschappijen in die landen, stippelt GoEuro in een handomdraai de goedkoopste reis voor je uit.

 

Het idee

 

De oprichter van GoEuro, Naren Shaam, wilde in 2013 een rondreis door Europa plannen en vond dat nogal een gedoe omdat je via allerlei websites je tickets moet aanschaffen. Dat moet eenvoudiger kunnen, dacht hij, en het idee voor GoEuro was geboren. Grote troef van de site en applicatie is dat deze met één zoekopdracht zowel trein-, bus- als vliegtuigtickets voor je opsnort.

 

Hoe werkt het?

 

GoEuro werkt heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar je vertrekpunt, vertrekdatum en reisdoel op te geven. De site of app gaat vervolgens op zoek naar de goedkoopste of snelste bus-, trein- en vliegreis voor jou of je reisgezelschap. Je reisopties worden per (hoofd)vervoermiddel gepresenteerd en naast prijs of reistijd kun je ook sorteren op de vroegste vertrek- of aankomsttijd.

 


 

Het zoekplatform rekent eventueel ook uit wat de reis per auto zou kosten en gaat voor je op zoek naar de goedkoopste huurauto. Optioneel wordt er ook naar een slaapplek voor je gezocht in de plaats van je bestemming. Daarvoor werkt GoEuro samen met Airbnb en Booking.com.

 

Werkt het?

 

Natuurlijk namen wij de proef op de som en planden we, via de website, een eenvoudig reisje van Brussel naar Berlijn voor twee volwassenen. Met de bus zijn we het goedkoopste uit, leren we, maar met een (rechtstreekse) vlucht zijn we er het snelst. Dat is bovendien goedkoper dan de langere treinreis. Ja, GoEuro maakt het plannen van je reis echt een stuk makkelijker! Met de app is dat al net zo.

 

 

Gelijk boeken

 

Afzonderlijke reisplanners voor bus, trein en vliegtuig waren er natuurlijk al; het bijzondere aan GoEuro is dat het verschillende reismodaliteiten verenigt en naast grote steden ook kleinere steden en dorpen meeneemt. Het zoekplatform vervangt in feite verschillende andere reisplanners en maakt het tevens mogelijk je reis direct te boeken. Staan je koffers al klaar?

Laatste reacties