Magazine

Digitaliseer je oude foto’s met Google PhotoScan

oude-fotoLeuk, die papieren fotoalbums vol met nostalgie, ergens verstopt in een stoffige kast. Maar grote kans dat je die kiekjes zelden nog bekijkt. Gelukkig is er nu Google PhotoScan, waarmee je al je oude foto’s kan digitaliseren en sorteren. Natuurlijk, dat kon je ook al door die foto’s te scannen of te fotograferen met je smartphone. Scannen gaat echter traag en bij het fotograferen van een foto is het vaak lastig om een kwalitatief goede, scherpe foto te maken. Daarnaast moet je zo’n foto dan weer rechtzetten, bijsnijden enzovoort. Google PhotoScan, beschikbaar als app voor iOS en Android, neemt je dat werk grotendeels uit handen en digitaliseert je fysieke foto’s zonder of met nauwelijks kwaliteitsverlies. Daarna kan je de foto’s opslaan in de cloud (al dan niet Google Photos), naast alle andere foto’s uit moderner tijden.

 

Slimme software

 

Google PhotoScan is wederom een staaltje slimme software van de technologiegigant. De bedoeling van de app is dat je enkele foto’s maakt van de foto die je wil digitaliseren, waarna die worden samengebracht tot één scherpe foto. Vernuftige algoritmes zorgen ervoor dat schaduwen en gereflecteerd licht geen obstakel vormen. De app herkent automatisch randen, zet je foto recht en werkt reflecties weg. Het is dus niet zomaar een foto van een foto, wat je door de kwaliteit en scherpte van het eindresultaat dan ook direct zult bemerken.

 

 

Google Photos

 

Als je je gedigitaliseerde herinneringen in Google Photos plaatst, kan je ze via allerlei slimmigheden razendsnel sorteren en organiseren. Google herkent gezichten, waardoor je bijvoorbeeld in één keer al je foto’s van je oma of favoriete oom kan opsnorren. Al werkt dat niet altijd feilloos, zeker als die personen in de loop der jaren erg veranderd zijn.

 

www.google.com/photos/scan/

Laatste reacties