Magazine

Fotoservices in België: laat hier je foto’s afdrukken

Ook in het tijdperk van digitale fotografie gaat er nog altijd niks boven échte foto’s. En waar je vroeger je fotorolletje moest inleveren, maak je tegenwoordig een selectie van digitale foto’s waarmee je van alles kan fabriceren: fotoboeken, wenskaarten, wanddecoratie, kalenders enzovoort. Er zijn diverse aanbieders van fotoservices in ons land en we zetten de beste voor je op een rij.

  

Albelli.be

 

Albelli begon in 2008 met het verkopen van fotoboeken in Nederland en breidde zich al snel uit naar België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Albelli’s missie is: de wereld een stukje mooier maken door de momenten van mensen tot leven te brengen. “Wij geloven in kwaliteit, betaalbaarheid en een geweldige klantenservice,” klinkt het. Albelli biedt een 100% tevredenheidsgarantie, dus als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent, wordt er gezocht naar een passende oplossing.

 

 

Pixum

 

Begonnen in 2000, is Pixum uitgegroeid tot één van de toonaangevende online fotoservices in Europa. Je kan er kiezen uit een breed scala aan afdrukmogelijkheden, zoals het Pixum Fotoboek, wanddecoratie, fotokalenders, wenskaarten, telefoonhoesjes en fotocadeaus, die allemaal door jou kunnen worden gepersonaliseerd met je eigen foto’s. Ook kan je er pasfoto’s laten drukken.

 

 

Smartphoto

 

Smartphoto biedt slimme fotoideeën voor elke gelegenheid en in elke vorm: fotoboeken, geschenken, kaartjes, kalenders, wanddecoraties, posters en giftboxes. Het bedrijf is 100% Belgisch en staat bekend om zijn gunstige prijs-kwaliteitverhouding, al zijn de bewerkingsmogelijkheden van foto’s wat beperkt. Zo kan je bijvoorbeeld geen tekst of stickers aan je foto’s toevoegen.

 

 

Cewe

 

Ooit begonnen als een kleine fotostudio in het Duitse Oldenburg, is Cewe uitgegroeid tot Europees marktleider in fotofinishing. De foto’s worden geprint op fotopapier van Fujifilm, dat lang mooi blijft en niet verkleurt. Naast foto’s en fotoboeken kan je bij Cewe bijvoorbeeld ook terecht voor wanddecoratie, telefoonhoesjes, wenskaarten en cadeaus, zoals een zelf vulbare foto-geschenkbox.

 

 

TicTacPhoto

 

TicTacPhoto is een Belgische fotoservice, welke actief is sinds 2004. Creëer in een handomdraai jouw fotoproduct: fotoboeken, kalenders, muurdecoraties, kaarten enzovoort.

 

 

Vistaprint

 

Vistaprint is een online drukwerkleverancier, gespecialiseerd in het bedrukken van producten en promotiemateriaal, in eerste instantie gericht op kleine ondernemers. Je kan er ook allerlei fotocadeaus laten maken: fotoboeken, kalenders, wanddecoratie, geschenken en benodigdheden voor thuis, en kleding en accessoires. Voor het professionele werk kan je bij Vistaprint een ontwerper inschakelen.

 

 

HEMA

 

Met de snelservice van de HEMA liggen je foto’s na bestelling direct voor je klaar in een HEMA bij jou in de buurt. Handig voor als je snel afdrukken nodig hebt of als je wat ongeduldig bent. Naast de standaard afdrukken kan je ook andere leuke formaten en fotoproducten maken met een normale fotoafdruk. De mogelijkheden zijn misschien net wat beperkter dan die van de gespecialiseerde aanbieders, maar daar staan goede prijs en en kwaliteit tegenover.

 

 

Kruidvat

 

Kruidvat staat bekend om zijn voordelige fotoservice. Die omvat onder meer fotoafdrukken, wanddecoratie, fotoboeken, fotocadeaus, wenskaarten en gepersonaliseerde cadeaus. Voor het ontwerp van je fotoboek kan je gratis software downloaden of je gebruikt – met iets minder mogelijkheden – de online editor. Desgewenst haal je je fotoproduct zelf op een de fysieke Kruidvat-winkel. Voor dat laatste gebruik je Kruidvats mobiele app.

 

 

Shoot

 

Shoot, het meest gelezen fotografieblad van België, heeft nu ook een eigen fotoservice voor het afdrukken van foto’s, maken van fotoboeken en fotocadeaus, en nog veel meer. De dienst wordt uitgebaat in samenwerking met Kodak Images.

 

 

Vergelijken

 

Vergelijk hier de prijzen van fotoprint-aanbieders door middel van handige rekenmodules. Er zijn calculators voor reguliere, losse foto’s, voor fotoalbums en voor foto’s op canvas.

Laatste reacties