Magazine

De 10 beste online elektronicawinkels in België

Of het nou gaat om computers, smartphones, fototoestellen, keukenapparaten, autoradio’s, elektrische fietsen, VR-brillen of televisies, voor het kopen van groot of klein elektro hoef je tegenwoordig de deur niet uit. We selecteerden tien Belgische webwinkels voor je, van de grote elektrowarenhuizen tot meer gespecialiseerde winkels, waar je met een gerust hart je elektro-inkopen kan doen.

  

Alternate

 

Alternate is naar eigen zeggen één van de grootste online leveranciers van computers en toebehoren in Europa. In de loop der jaren is het assortiment steeds verder uitgebreid met aanverwante producten zoals huishoudelektronica en gereedschap. Het aanbod is fysiek te bekijken in hun showroom Aartselaar. En met de online PC Builder kan je je jouw nieuwe PC helemaal naar wens samenstellen.

 

 

Cable-company.be

 

Ben je een kabel kwijt of zit er een kink in de kabel? Dan is er Cable-company.be. Of het nou voor je auto, je laptop of je smartphone is, Cable-company.be biedt zowat alle mogelijke kabels, tegen scherpe prijzen. Dat laatste komt doordat de site ook producten van het eigen huismerk, SAM Connect, aanbiedt. SAM is tevens de naam van het overkoepelende bedrijf uit Antwerpen, dat webshops in heel Europe uitbaat. Cable-company.be is voorzien van het BeCommerce-keurmerk.

 

 

Conrad

 

Conrad is een one-stop-shoppingsite met ISO-certificering en een aanbod van 750.000 verschillende producten. De site richt zich zowel op bedrijven als consumenten. Om te bestellen ben je verplicht een account aan te maken.

 

 

Coolblue

 

Het in 1999 opgerichte Coolblue beheert gespecialiseerde webshops en vijf fysieke winkels op het gebied van computers, camera’s, telefonie, audio en video, keuken en verzorging. Het bedrijf zet hoog in op dienstverlening. Vóór 23.59 uur besteld betekent morgen gratis geleverd. Coolblue.be werd in 2020 als beste Belgische webshop bevonden en won daarom de SafeShops.be Diamond Award.

 

 

Electro Dépôt

 

Electro Dépôt, ook wel de Colruyt van elektroketens genoemd, is een keten van elf fysieke winkels plus een webwinkel. Hun voornaamste doel: elke dag de laagste verkoopprijs bieden voor elektrische toestellen. Vind je jouw product elders goedkoper, dan krijg je het prijsverschil plus 50% terug. Electro Dépôt bezuinigt daartoe op de aankleding van de winkels. Daarnaast is het aanbod iets minder breed dan elders, maar kopen ze wel veel grotere voorraden in.

 

 

Exellent / Expert

 

Exellent is op de retailmarkt actief met drie formules: Exellent Electro, een groepering van een 200-tal elektrowinkels in wit- en bruingoed, Exellent IT, dat bestaat uit ruim 80 IT- en computerwinkels, en recente Exellent Mobile, waarin 30 zelfstandige winkels van de aankooporganisatie Top Telecom werden geïntegreerd. Ook de website en kleinere winkelketen Expert behoort tot Exellent.

 

 

Forza Refurbished

 

Het beste van Apple, maar dan voor een veel betere prijs? Bij Forza Refurbished vind je het grootste gamma betaalbare iPhones en iPads met Keurmerk Refurbished. Om je te helpen aan de smartphone van je dromen zonder heel je budget er doorheen te jagen, heeft Forza een reeks betaalbare iPhone-modellen op voorraad. Of je nu kiest voor een recenter of iets ouder model, elke refurbished iPhone die het bedrijf verkoopt, is naar eigen zeggen grondig getest, waar nodig gerepareerd en opgekuist volgens een hoge standaard.

 

 

MediaMarkt

 

In Duitsland ontstond eind jaren zeventig de eerste mega-elektrovakhandel genaamd MediaMarkt. Het concept: alles onder één dak, klantgerichtheid en de laagste prijs. Expansie volgde snel, ook in de rest van Europa. In december 2002 volgde België met de eerste winkelopening in Antwerpen. Inmiddels telt België 21 MediaMarkt-winkels en blijft de uitbreiding zich verder zetten. In Europa staat de teller ondertussen op meer dan 600 winkels.

 

 

ReplaceDirect

 

ReplaceDirect biedt meest uitgebreide assortiment aan accu’s, adapters, vervangende onderdelen, upgrades en accessoires voor onder meer mobiele apparatuur, zoals laptops, smartphones en camera’s.

 

 

Vanden Borre

 

Vanden Borre is een vertrouwde naam in elektronicaland, met 73 fysieke winkels in heel België, plus een strak vormgegeven webstek. Daarop vind je het enorme aanbod klein en groot elektro, tv en audio, inbouw en keuken, huishoudelijk, foto en vrije tijd, telefonie en accessoires. De sectie ‘Advies naar keuze’ helpt je door middel van tips, en voor advies op maat kan je live chatten met de machinaal aangestuurde winkelhulp Max.

 

 

Dit is een redactioneel artikel — het bevat geen affiliatelinks.

Laatste reacties