Magazine

Tip: Instagram-filters sorteren

Instagram staat van oudsher bekend om zijn fraaie fotofilters. Daarmee geef je je afbeeldingen een extra touch. Instagram bevat 24 van die filters. De een vind je mooi, de ander niet: een kwestie van smaak. Wist je dat je de filters naar voorkeur kan sorteren? Dan hoef je voortaan niet meer ver te bladeren om jouw favoriete filter in te stellen.

  

De filters

 

De Instagram-filters staan in een bepaalde volgorde en waarschijnlijk is dat op basis van populariteit. Clarendon (verheldert), Gingham (verzacht de kleuren voor een vintage look), Lark (verheldert), Valencia (warmte en licht), Gingham (verzacht de kleuren voor een vintage look), Lark (verhoogt de helderheid), Juno (benadrukt de kleuren) en Lo-Fi (intensiveert alles voor meer drama) behoren tot onze favorieten. ‘Normaal’ (geen filter) trouwens ook.

 

Standaard begint de filterreeks met Clarendon, Ginghem en Lark.

 

Sorteren

 

Als je vaak foto’s plaatst op Instagram is het handig als je favoriete filters vooraan staan. En jawel, het is mogelijk om filters te sorteren. Filters die je niet gebruikt kan je achteraan in het lijstje zetten.

 

De volgorde van Instagram-filters aanpassen doe je als volgt:

  • Open de Instagram-app en tik rechtsboven op het plusje om een nieuw bericht te plaatsen;
  • Tik op Volgende;
  • Nu kan je onderaan een filter kiezen, in dit geval een filter dat je niet vaak gebruikt. Maar in plaats van te tikken leg je je vinger op het filter;
  • Door het filter vast te houden kan je het naar voren en naar achteren verplaatsen;
  • Zodoende komen jouw favoriete filters vooraan te staan.

 

Intensiteit aanpassen

 

Hoe fraai ook, Instagram-filters zijn vaak te intens waardoor de foto er onnatuurlijk komt uit te zien. Het is echter mogelijk om een filter af te zwakken. Dat doe je door een tweede keer op een filter te tikken en vervolgens het percentage te verlagen.

Laatste reacties