Magazine

Vlaamse streamingdienst Streamz van start: 5 veelgestelde vragen

Vanaf medio september ziet het Vlaamse televisielandschap er weer heel anders uit. Maar liefst twee grote streamingdiensten zien dan het levenslicht in ons land: Disney+ op 15 september en een dag eerder Streamz, het videoplatform van Telenet en DPG Media, waaraan ook de VRT meewerkt. Dit artikel gaat over laatstgenoemde dienst. Een dienst die gelijk al meer dan 400.000 abonnees zal tellen, aangezien de on demand-abonnementen van Telenet Play, Play More en YUGO ALL-IN automatisch worden overgezet naar Streamz. De belangrijkste zaken omtrent Streamz op een rijtje.

  

Wat is Streamz?

 

Streamz is nieuwe videostreamingdienst, die het Vlaamse alternatief moet worden voor gelijkaardige internationale diensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en dus ook Disney+.

 

Streamz is een dochterbedrijf van Telenet (o.a. VIER en VIJF) en DPG Media (o.a. VTM en Qmusic), waaraan ook de VRT (o.a. één, Canvas) meewerkt.

 

Doel van de onderneming is inspelen op het veranderende kijkgedrag. Vlamingen kijken namelijk alsmaar meer uitgesteld televisie en spoelen reclame door. Streamz moet het verlies aan advertentie-inkomsten compenseren.

 

Wat is er op Streamz te zien?

 

Het aanbod van Streamz bestaat uit een combinatie van exclusieve Vlaamse fictie en een selectie van hoogwaardige internationale producties.

 

Internationaal

 

Het internationale aanbod omvat alles van de Amerikaanse zender en producent HBO, plus titels van internationale studio’s als als Universal, Sony en ViacomCBS. Zo kan je onder meer topreeksen als Batwoman, Love Life, The Third Day, Devils, The Undoing, His Dark Materials en Game of Thrones bekijken.

 

Vlaams

 

Toch moet vooral het aanbod Vlaamse producties het verschil gaan uitmaken. Behalve een uitgebreide catalogus met Vlaamse speelfilms, en reeksen en documentaires van alle grote Vlaamse tv-zenders (zoals gezegd ook die van de VRT) wil Streamz dit najaar in totaal elf nieuwe programma’s in primeur aanbieden. Het gaat onder meer om de VTM-reeks De Bende van Jan De Lichte. VIER levert onder meer de fictiereeks Mijn Slechtste Beste Vriendin aan.

 

 

Kids

 

Ook voor kinderen en tieners is er aardig wat streamgenot. In aparte zone kunnen de kleinsten veilig naar titels als Dora The Explorer, SpongeBob Squarepants, Paw Patrol, Masha en de Beer, Peppa Pig en Madagascar kijken. Tieners kunnen klaar gaan zitten voor het gloednieuwe seizoen van D5R en wtFOCK, net als titels van Tagmag en Blackpills. HBO biedt dan weer populaire tienerdramaseries als Absentia en Euphoria.

 

Hoe kan je Streamz bekijken?

 

Streamz is vanaf 14 september voor iedereen beschikbaar via de Streamz-app en via Streamz.be.

 

De app is te gebruiken op smartphone (iOS of Android), tablet en pc, maar ook via sommige tv-toestellen zoals Chromecast, Apple TV en Android TV. Ook op smart-tv’s van merken als Samsung en LG die niet werken via Android TV zal de app te installeren zijn.

 

De huidige Play- en YUGO All in-klanten van Telenet worden automatisch overgezet naar Streamz en kunnen kijken via de settopbox van Telenet. Play More-klanten behouden naast Streamz hun pakket met de extra themakanalen.

 

Wat kost Streamz?

 

Streamz biedt twee abonnementen. Het reguliere abonnement (‘Streamz’) kost 11,95 per maand en omvat het aanbod dat we zonet beschreven. Telenet-abonnees krijgen daar ook nog zeven dagen terugkijk-televisie bij. Je kan op vier schermen tegelijk in HD kijken. Dit alles onbeperkt en reclamevrij. Bovendien kan je je favoriete titels downloaden en overal offline bekijken.

 

De tweede formule, Streamz+, doet er nog wat cinemaklassiekers en recente blockbusters bovenop (in totaal zo’n 300 titels per jaar). Zo kan je vanaf september onder meer naar Jumanji: The Next Level, Harriet, 1917 en Les Misérables kijken. Voor Streamz+ betaal je 19,95 per maand.

 

Voor beide abonnementen geldt dat je de eerste veertien dagen gratis kijkt.

 

Met hoeveel personen kan je tegelijkertijd kijken?

 

Per account kan je tot vijf profielen maken, waaronder één profiel voor de kinderen, zoals dat ook bij Netflix het geval is.

 

In elk abonnement kunnen tot vier streams tegelijkertijd worden afgespeeld. In principe in HD-kwaliteit, al is beschikbaarheid van HD onderworpen aan je internetsnelheid en de mogelijkheden van je apparaat. Bovendien is niet alle content beschikbaar in HD.

 

Voor meer informatie en om in te schrijven ga je naar Streamz.be.

Laatste reacties