Magazine

Headspace: meditatie-app voor meer rust in je hoofd

De geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als je fysieke gesteldheid. Toch zijn we daar vaak niet voldoende mee bezig. Sterker nog, de drukke samenleving zorgt ervoor dat we vaak te weinig rust voor onszelf nemen. Met de prijswinnende app Headspace kan je daar echter verandering in brengen: mediteren met een mobiele app.

  

Monnikenwerk

 

Headspace (iOS en Android) is wereldwijd een van de meest gedownloade apps voor het bekomen van meer mindfullness, een eeuwenoude meditatietraditie uit het boeddhisme.

 

De app werd in 2012 bedacht door twee Britten: een drukke carrièrejager en zijn mindfulness-coach, een voormalige boeddhistische monnik. De tientallen miljoenen mensen die wereldwijd de app hebben gedownload luisteren tijdens elke meditatie naar de rustige stem van de inmiddels ex-monnik.

 

Ademhaling

 

Headspace kent tien gratis basiscursussen waarin je wordt geleerd om je aandacht bij je ademhaling te houden. Dat zorgt ervoor dat je hoofd wat meer tot rust zal komen.

 

Gratis en betaald

 

De app heeft nog veel meer in petto, maar daar zal je de portemonnee moeten trekken. Voor een jaarabonnement à 70 euro krijg je toegang tot meer specifieke trainingen, zoals ‘omgaan met spijt’ of ‘luisteren naar anderen’.

 

Die 70 euro is natuurlijk een pak minder dan een persoonlijke begeleider of cursus je zou kosten. Toch dat niet-persoonlijke ook meteen het grootste nadeel van dergelijke apps: je mist een op maat gesneden programma waarin jouw wensen en ervaringen centraal staan.

 

Niettemin heb je voor die 70 euro een degelijke basis voor een meer ‘mindfull’ leven en misschien dat je zelfs al uit de voeten kan met de basiscursussen. Met enige toewijding zal de app je zeker en vast helpen om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen.

 

 

Alternatieven

 

Headspace is zeker niet de enige mindfullness-app. Ook de apps Calm, MyLife, en Buddhify  kunnen je helpen om meer rust, minder stress en beter slaap in je leven te bewerkstellingen.

Laatste reacties