Magazine

Tip: verjaardagen vinden op Facebook

Facebook is van oudsher de app die familie, vrienden en kennissen samenbrengt. Anno 2021 is het sociale netwerk vooral populair onder de wat oudere generatie, terwijl jongeren het vaak alleen nog gebruiken als verjaardagskalender. Voor dat laatste is Facebook dan ook erg handig, maar waar vind je die verjaardagen eigenlijk nog?

  

Vandaag jarig

 

Als er iemand vandaag jarig is, krijg je daar een notificatie van, tenzij je die functie hebt uitgeschakeld.

 

In de desktopversie van Facebook worden de verjaardagen bovendien in de strook aan de rechterzijde van het nieuwsoverzicht vermeld.

 

Verjaardagskalender op de computer

 

Om een overzicht te krijgen van alle verjaardagen, ga je in de computerversie van Facebook (in je webbrowser) naar het menu aan de linker kant. Scrol naar beneden en klik op Evenementen.

 

 

Op de volgende pagina klik je links op Verjaardagen.

 

 

Nu krijg je een overzicht van alle verjaardagen van je vrienden: vandaag jarig, recente verjaardagen, personen die binnenkort jarig zijn en de komende verjaardagen per maand.

 

Verjaardagskalender op mobiel

 

Gebruik je de mobiele app van Facbook, open deze en tik bovenaan op het vergrootglaspictogram. Typ ‘Birthdays’ in het zoekveld en selecteer Verjaardagen.

 

 

Net als op de computerversie krijg je nu een overzicht van alle verjaardagen van je vrienden: vandaag jarig, recente verjaardagen, personen die binnenkort jarig zijn en de komende verjaardagen per maand.

 

Laatst bijgewerkt op 7 oktober 2023.

 

Laatste reacties