Magazine

4 gratis Link In Bio-tools voor Instagram

We schreven al eens dat je op Instagram amper werkende weblinks kwijt kan — in feite alleen in je biografie op je profielpagina, ook wel Link in Bio genoemd. Omdat het maar één link betreft, moet de zogenaamde landingspagina van die link een hele goede zijn. Gelukkig bestaan er allerlei tools om zo’n landingspagina in elkaar te steken. Je kan daar bijvoorbeeld blogposts of producten op plaatsen, waarnaar je vanuit je Instagram-berichten kan verwijzen. Hoe makkelijk en snel zo’n landingspagina te maken? Hieronder vier gratis tools!Linktree

 

Linktree is zonder twijfel de bekendste van allemaal. Via deze dienst kan je een vaste link aanmaken. Klik je daarop, dan kom je letterlijk bij een boom van linkjes uit. De tool meet voor jou precies hoe vaak er op een link geklikt is. Ook kan je links inplannen.

 

De app is gratis, maar tegen betaling kun je jouw Linktree naar eigen believen aanpassen en je zo onderscheiden van al die andere Instagram-accounts die al gebruikmaken van de tool. Bijkomend voordeel: de linkjes zijn verschuifbaar. Zo kan je moeiteloos eens een ouder artikel bovenaan zetten.

 

Nadeel: jouw Insta-volgers komen eerst bij Linktree terecht en als je een eigen (bedrijfs)website hebt, wil je hen liever direct op jouw site krijgen. In dat geval kies je best een betaalde dienst die je op je eigen domein kan hosten.

 

I Like Media

 

elink.io

 

elink.io doet in essentie hetzelfde als Linktree, alleen krijg je veel meer tools tot je beschikking om van je landingspagina iets moois te maken. Op basis van allerlei sjablonen en widgets steek je als het ware je eigen mini-website in elkaar, een soort nieuwsbrief eigenlijk, met links die doorverwijzen naar je eigen blog of website.

 

Voor de meest uitgebreide opties moet je betalen, maar ook met de gratis versie geraak je al een heel eind.

 

 

Linkin.bio

 

Met Linkin.bio, van het bedrijf Later, kun je gratis een Instagram-achtige pagina, als verlengstuk van je ‘echte’ Insta, maar dan met werkende links naar blogposts, foto’s, producten of wat dan ook. Daarbij krijg je een uitgebreid statistiekenpakket om inzicht te krijgen in het klik- en tikgedrag van je bezoekers.

 

Let wel, de gratis versie — met beperkte mogelijkheden — is er alleen voor privépersonen. Bedrijven moeten betalen.

 

 

Lnk.bio

 

Lnk.Bio is een eenvoudigere Instagram-biolink-tool. De elegante stijl sluit naadloos aan bij het user interface-ontwerp van Instagram. Helaas betekent dit dat het op dit moment niet kan worden aangepast. Maar dat vind je wellicht ook helemaal niet nodig, als je gewoon snel een eenvoudige maar doeltreffende landingspagina nodig hebt.

 

 

Laatste reacties