Magazine

Histography.io: de ultieme tijdlijn van de geschiedenis

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is Histography.io absoluut een bladwijzertje waard. De site plaatst 13 miljard jaar geschiedenis op een duizelingwekkend gedetailleerde interactieve tijdbalk. Zo kun je klikgewijs, in je webbrowser, eindeloos struinen door historische gebeurtenissen, van de oerknal tot (bijna) nu. Histography.io stippelt letterlijk de totale geschiedenis voor je uit.

 

De tijdbalk van Histography bestaat uit eindeloos veel stippen. Elke stip beduidt een historische gebeurtenis en is gekoppeld aan een bijbehorend Wikipedia-artikel en vaak ook aan aanvullend beeld. Ook kan je met één muisklik gerelateerde gebeurtenissen zien. Desgewenst kan je de tijlijn op categorie bekijken, bijvoorbeeld politiek, literatuur, muziek of uitvindingen.

 

 

Histography.io werd in 2015 gemaakt en is sindsdien helaas niet meer bijgewerkt. De geschiedenis blijft dus ‘steken’ in 2015. Daarnaast is de site alleen in Chrome of Safari te bekijken. Ondersteuning voor andere browsers werd destijds beloofd, maar is vooralsnog uitgebleven. Desondanks een, wat ons betreft, niet te missen site!

 

histography.io

Laatste reacties