Magazine

Hoe gelukkig ben jij in vergelijking met anderen? Doe de test!

Update: deze dienst is niet meer actief.

 

Ben jij net zo gelukkig als de meerderheid van de Belgen? Dat ontdek je binnen vijf minuten met deze online tool van verzekeraar AG Insurance: de Happiness Barometer. Daarmee meet je namelijk je persoonlijke en relatieve geluksgevoel. Je ontdekt bovendien waar je het geluksgevoel aan te danken hebt en tot welke maatschappelijke groep je behoort. Het onderzoek is gebaseerd op het World Happiness Report van de Verenigde Naties. Dat werd in 2011 in het leven geroepen om 's mens streven naar geluk wereldwijd tot uitgangspunt van beleid en vooruitgang te maken.

 

Hoe gelukkig voel je je?

 

Recent onderzoek in opdracht van AG Insurance toonde dat de Belg een kleine 7 op 10 op zijn/haar geluksgevoel plakt. Daartoe werden 2000 landgenoten bevraagd. Om elke Belg de mogelijkheid te geven zijn/haar geluksgevoel te bepalen ontwikkelde de verzekeraar de Happiness Barometer.

 

Aan de hand van een reeks vragen bereken je eenvoudig je eigen score en kan je ook zien hoe je scoort ten opzichte van mensen met een vergelijkbaar profiel (dit is gebaseerd op o.a. leeftijd, inkomen, gezinssamenstelling en woonplaats).

 


 

Wat is jouw levensvisie?

 

In het tweede deel van het onderzoek wil men iets aan de weet te komen over jouw levensvisie en zo uitvinden tot welke groep mensen je behoort. Er werden zes profielen gedefinieerd: communitybouwers, welzijnskampioenen, fans van de duurzame ontwikkeling, waardenbewakers, sociale netwerkers, of de sterren van morgen.

 

Om jouw profiel te ontdekken moet je vragen beantwoorden over onder meer materieel welzijn, gezondheid, gevoel van vrijheid, sociale contacten en nog meer geluksfactoren die de VN definieerde in haar World Happiness Report. Geen profiel is beter dan het andere, benadrukken de onderzoekers, het is slechts een typering op basis van levensvisie.

 


 

Opvallende resultaten

 

Met het invullen van de barometer draag je bij aan het verdere onderzoek naar het geluk van de Belgen. Een van de opvallende uitkomsten die de barometer tot op heden laat zien, is dat zowel jongeren als ouderen een hoog geluksgevoel ervaren. Jongeren in de leeftijd van 18 tot 24 jaar die thuis wonen, ervaren weinig druk en dat geldt ook voor Belgen die ouder zijn dan 65 jaar en van hun pensioen genieten.

 

Als je hoog opgeleid bent en hoge inkomsten hebt, dan is de kans groot dat je goed in je vel zit en de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet. Een baan is niet direct het belangrijkste element voor het ervaren van geluksgevoel, maar wel als er door de werkgever aandacht aan het personeel wordt besteed.

 

Bij het invullen van de test ga je ermee akkoord dat je persoonlijke gegevens in het kader van het geluksonderzoek gebruikt worden.

 

www.happinessbarometer.be

Laatste reacties