Magazine

Hoe gratis is Tinder?

Tinder is ontegenzeglijk de populairste datingapp ter wereld. Swipen en matchen blijkt nu eenmaal een uiterst effectieve bezigheid om een lief te vinden, zowel voor korte als voor lange duur. Tinder stelt zich voor als een gratis app, maar helemaal gratis is ze nu ook weer niet. Naast een rits kosteloze functies zijn er ook betaalde. We zetten ze voor je op een rij.

 

Wat je gratis kan doen

 

Voor niks gaat de zon op, zegt men. Maar ook Tinderen kan voor noppes: je kan de app gratis downloaden voor iOS (iPhone) of Android, of de app online gebruiken via tinder.com.

 

De gratis basisfuncties die je na installatie kan gebruiken zijn de volgende:

 1. Een profiel aanmaken. Dit kan met je telefoonnummer of met je Facebook-account. Stel je voorkeuren in om te kunnen beginnen;
 2. Swipen en matchen: door op je scherm van naar links of naar rechts te vegen kan je een dating-kandidaat af- respectievelijk goedkeuren. Ook hier hoef je niet voor te betalen;
 3. Berichten versturen: is er een match, dan kan je direct beginnen met chatten – ook gratis dus.

 

Beperking bij het gratis swipen en matchen

 

Er geldt echter wel een beperking voor gratis accounts: je kan maar een beperkt aantal likes per dag geven. Het zouden er maximaal 50 per 12 uur zijn of misschien veel minder – Tinder geeft daar geen duidelijkheid over.

 

Boost en Super Like

 

Als gratis gebruiker van Tinder kan je geen gebruikmaken van de premium-opties die we verderop bespreken. Dit met uitzondering van de Boost-functie em Super Like. Deze zijn los verkrijgbaar en kan je dus als gratis lid kopen.

 

Tinder Boost geeft je een tijdelijke boost: het zet je profiel 30 minuten lang vast als een van de topprofielen bij jou in de buurt. Met deze boost wordt je profiel veel meer gezien dan gebruikelijk.

 

De Super Like is een manier om iemand te laten weten dat je buitengewoon geïnteresseerd bent. In plaats van gewoon naar rechts te swipen, tik je op het sterretje onder de profielfoto. Zo zal je interesse extra opvallen bij je potentiële matches.

 

Functies die niet gratis zijn

 

Wil je geen beperking en nog rits andere handige functies kunnen gebruiken, dan moet je een betaald abonnement nemen. Er zijn er drie: Tinder Plus, Gold en Platinum. En het gaat om de volgende opties:

 • Ongelimiteerd aantal likes (Plus, Gold, Platinum);
 • Teruggaan: een tweede kans voor als je per ongeluk iemand hebt afgekeurd (Plus, Gold, Platinum);
 • Paspoort: je locatie wijzigen zodat je vanuit een andere plaats kan swipen (Plus, Gold, Platinum);
 • Advertenties verbergen (Plus, Gold, Platinum);
 • 5 Super Likes per week (Gold, Platinum);
 • 1 Boost per maand (Gold, Platinum);
 • Zien wie jou heeft geliket (Gold, Platinum);
 • Picks: elke dag een selectie topkeuzes geselecteerd door Tinder (Gold, Platinum);
 • Vóór matchen bericht versturen (Platinum);
 • Likes krijgen voorrang (Platinum);
 • Verstuurde likes bekijken (Platinum).

 

Laatste reacties